FOTO Udruga pčelara Virovitica održala godišnju skupštinu: Dodijeljena priznanja pčelarima

U Mjesnom domu u Rezovcu svoju izvještajnu skupštinu održala je Udruga pčelara Virovitica. Predsjednik Dubravko Milanović podnio je izvješće o radu i iznio plan rada za ovu godinu. Naglašena je potreba bolje promocije hrvatskog meda i ostalih proizvoda, posebice iz razloga što je ova godina proglašena “godinom hrvatskog meda”.

Skupštinu su pozdravili predsjednik Hrvatskog pčelarskog saveza Željko Vrbos, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Marijo Klement, zamjenik gradonačelnika Virovitice Damir Marenić, pročelnik županijskog Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Bojan Mijok, Andreja Poslek ispred HGK – Županijske komore Virovitica te predstavnici pčelarskih udruga s područja naše županije.

IMG 4786 Custom

Na kraju su podijeljena priznanja. Brončano priznanje za 10 godina članstva u udruzi dobili su Evica Brož, Marija Mrganić i Tomislav Šegregur. Srebrno priznanje za 15 godina članstva dobili su Zdravko Balać, Dubravko Balint, Marica Blažičević, Miloljub Gavrilović, Ranko Glumbić, Ivan Herden, Željko Herden, Pavle Šimatić, Jasna Vrbos i Dražen Železić.

Bila je ovo prilika i da se dodijele uvjerenja o osposobljavanju za zanimanje pčelar koje je provedeno u sklopu “Bee2Be” projekta. Riječ je o projektu čiji je nositelj bio Grad Virovitica, a provodio se u partnerstvu sa Županijom Baranya, Turističkom zajednicom grada Virovitice te Razvojnom agencijom VTA.

Tema projekta bila je upravo pčelarstvo s obzirom na to da je naša županija poznata po proizvodnji meda te se na ovaj način želi promovirati med i pčelinji proizvodi. Tako je, između ostalog, na temu meda i pčelarstva obnovljen i virovitički Mali park, uspostavljena je tematska prekogranična “Bee-safari” turistička ruta koja povezuje pčelare s područja Virovitičko-podravske županije. Onima koji su uspješno prošli edukaciju dodijeljena su uvjerenja o osposobljavanju, koja im je uručio zamjenik gradonačelnika Virovitice Damir Marenić, zajedno s Dubravkom Milanovićem.

Uvjerenja su dobili Vesna Balint, Antonio Balint, Denis Bardić, Sandra Barić, Iva Blažev, Mladen Brođanac, Slađana Egri, Ružica Erhatić, Marica Ferenc, Danko Flisar, Ivan Gavranović, Drago Grgić, Ivana Horvat, Andrea Ivanković Klasić, Žaklina Jugović, Denis Jurlina, Ljubica Kajić, Krunoslav Klasić, Josip Mađar, Vladimir Manjkas, Ivan Pemper, Rajka Sabljak, Marin Švraka, Danijel Vujić, Vinko Zdjelarević i Kristijan Živković. (www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc, M. Bašić)

[g-gallery gid=”506267″]

[g-gallery gid=”506284″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content