VIDEO Obilježavanje Međunarodnog dana rijetkih bolesti u Virovitici, 11. veljače u Centru kulture

Obilježavanje Međunarodnog dana rijetkih bolesti u Virovitici, održat će se u Centru kulture Virovitica, u ponedjeljak, 11. veljače.

S obzirom na to da je prošlogodišnja kampanja bila uspješna, nastavljamo podizati javnu svijest o rijetkim bolestima diljem Hrvatske te pružati podršku našim članovima. Ove godine u kampanju uključujemo odgojno-obrazovne ustanove u pojedinim gradovima. Cilj nam je educiranje učenika, budućih djelatnika u sustavima zdravstvene i socijalne skrbi, koji će se u svom poslu susretati s rijetkim bolestima o kojima se tako malo zna. Pripremili smo video sadržaj za učenike srednjih škola koji ukazuje na problematiku rijetkih bolesti – poručili su iz Hrvatskog saveza za rijetke bolesti u Virovitici.

Jedan od ciljeva ovogodišnje kampanje poziv je svim oboljelima diljem Hrvatske da se jave Hrvatskom savezu za rijetke bolesti pošto će se u narednih godinu dana provoditi veliko istraživanje s oboljelima, a rezultati istraživanja utjecat će na smjer rijetkih bolesti u Hrvatskoj.

(www.icv.hr)

gradovi.png Custom
foto: Hrvatski savez za rijetke bolesti u Virovitici

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content