ZAVRŠENE 5. VATROGASNE DJEČJE IGRE Djeca DVD-a Stara Jošava zauzela prva tri mjesta

Završene su 5. Vatrogasne dječje igre u organizaciji Vatrogasne zajednice Orahovice. Domaćin velikog finala bilo je DVD Orahovica, a u završnom natjecanju djeca su odmjerila snage u tri discipline: vatrogasna košarka, kuglana i bacanje kockica.

Nakon zbrajanja bodova prva tri mjesta pripala su ekipama DVD-a Stara Jošava. Prvo mjesto osvojila je treća ekipa s ukupno 66 bodova, drugo prva ekipa sa 62 boda, a treće druga ekipa ovog društva s ukupno osvojenih 60 bodova.

-Prije svega prelijepo je biti dio ove priče koja je odlično zamišljena. Sve govori činjenica kako su djeca bez obzira na plasman jedna drugima pljeskala i bodrila se. Svi su oni međusobno veliki prijatelji i zajedno se na ovom natjecanju druže, na jedan iznimno koristan način provode slobodno vrijeme ovih zimskih dana. Mi imamo tu sreću da je u našem selu jako puno mladih obitelji i da ima dosta djece pa smo “sklopili” čak tri ekipe i eto, na kraju su naše ekipe na samom vrhu. Moram svakako reći da mi jako puno ulažemo u djecu i rad s njima jer želimo da vole vatrogastvo i jednog dana preuzmu naše uloge – kaže zapovjednik DVD-a Stara Jošava Zlatko Udovčić koji je bio i voditelj jedne od ekipa uz kolege Ivana Kubicu i Marijana Šaleka.

Na 5. Vatrogasnim dječjim igrama sudjelovalo je šest ekipa iz Stare i Nove Jošave te Orahovice, a natjecale su se u više disciplina.

-Presretan sam što smo i ove zime okupili velik broj djece i posebno što smo svi zajedno nakon finala otišli nasmijani. Dakle, uživali su, zabavili se i ponešto korisno naučili. To i je najveći cilj ovog natjecanja, da djeca u ove zimske dane ne budu na računalima, mobitelima i slično, nego da se kreću i druže, a mi paralelno osmislimo i način da ih privučemo vatrogastvu. U proteklih pet godina uvidjeli smo da smo postigli dobar efekt, sve više je djece na našim vatrogasnim treninzima i natjecanjima i što je posebno važno njima je to zanimljivo i vole dolaziti – zaključio je zapovjednik Vatrogasne zajednice Orahovica i idejni začetnik igara Robert Orina, uz kojeg su nagrade svim sudionicima podijelili dopredsjednik VZ Orahovica Ivica Podboj te orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content