DRŽAVNI TURNIR Virovitičke mažoretkinje obranile titulu državnih prvakinja

Naše mažoretkinje, europske prvakinje i svjetske viceprvakinje obranile su svoju titulu državnih prvakinja te osvojile još devet srebra i 3 bronce. S 21 koreografijom Virovitičke mažoretkinje u subotu su se predstavile na 33. Državnom turniru u solo formacijama u Garešnici. Na njihov uspjeh posebno je ponosno predsjednica i trenerica Nataša Kranjec koja je zajedno s njima marljivo radila na brojnim koreografijama.

– Neizmjerno sam ponosna na svoje djevojčice i djevojke koje su u samo 5 mjeseci usvojile i uvježbale 21 koreografiju koje smo pripremali nakon povratka sa Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici. Ponovno su obranile titule državnih prvakinja, osvojile i titule deveterostrukih državnih viceprvakinja, a k tome i još bronce te izvrsne plasmane u ostalim koreografijama jer su tim koji se natjecao s najviše koreografija na Državnom turniru. Uvježbati toliko koreografija, a i dalje ostati svoji i originalni nije mala stvar, a to ne bi ostvarili bez ove predivne djece. Također, šivali smo potpuno nove odore za sve koreografije, a moje djevojčice i djevojke su to opravdale na najbolji mogući način – rekla je N. Kranjec te istaknula da želi zahvaliti roditeljima koji su financijski popratili cijeli Državni turnir, od kotizacija, materijala i šivanja odora, do prijevoza i bez njihove podrške ovo ne bi bilo moguće. Zahvalila je i ravnatelju Osnovne škole Suhopolje Antu Škrabi koji im je ustupio dvoranu za treninge, kao i predsjedniku Mjesnog odbora Sv. Đurađ Ivanu Čavarušiću i predsjedniku Mjesnog odbora Podgorje Milanu Krmpotiću koji su im, također, ustupili prostor domova za treniranje.

Na turniru je sudjelovao 21 tim i otplesano više od 250 koreografija, a naše mažoretkinje su ponovno ostvarile izvrsne rezultate i pokazale kako su i dalje u samom vrhu te se tako ponovno kvalificirale na Europsko prvenstvo.

Virovitičke mažoretkinje natjecale su se sa 21 koreografijom te ostvarile sljedeće rezultate:

1. mjesto: dječja formacija solo štap Lorena Erceg i kadeti mini pom pon

2. mjesto: dječja formacija mini štap, kadeti solo štap Laura Erak, kadeti duo štap Laura Erak i Klara Bezak, kadeti mini štap, kadeti trio pom pon Laura Erak, Klara Bezak i Lana Malčec, juniori mini mix, juniori mini pom pon, juniori mini flag, dječja formacija solo pom pon Ena Vidović

3. mjesto: dječja formacija mini pom pon, kadeti solo pom pon Laura Erak, kadeti mini mix

4. mjesto: juniori trio štap Laura Počut, Vanessa Maurović i Noa Sever, juniori trio pom pon Laura Počut, Petra Bubnjić i Noa Sever, juniori solo pom pon Vanessa Maurović

5. mjesto: juniori solo štap Laura Počut

6. mjesto: seniori solo pom pon Marcela Miščević, seniori trio pom pon Marcela Miščević, Lorena Podgornik i Mia Belak.

7. mjesto: seniori duo štap Marcela Miščević i Lorena Podgornik,

Virovitičke mažoretkinje sada očekuju pripreme za 34. Državni turnir u velikim formacijama koji će se održati 11. svibnja u Zaboku. Tamo će također braniti titule državnih prvakinja s prošlogodišnjeg Državnog prvenstva održanog u Virovitici. Nakon toga ih očekuje Međunarodno natjecanje u Zadru od 1. do 2. lipnja, Europsko prvenstvo u Zagrebu od 4. do 7.srpnja te Grand Prix Sankt Petersburg u Rusiji u rujnu.

(www.icv.hr, žđl)

[g-gallery gid=”511174″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content