FOTO Hrvatskim braniteljima s područja općine Gradina prezentiran novi Zakon o braniteljima

U organizaciji Zajednice udruga i članova hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije održan je radni sastanak sa hrvatskim braniteljima iz općine Gradina.

Sastanak je održan u Velikoj vijećnici Općine Gradina, a uz velik broj branitelja s područja općine Gradina nazočili su predsjednik ZUiČ HVIDRA-e Virovitičko-podravske županije i Odbora za hrvatske branitelje VPŽ Mato Bubaš, savjetnik Ministarstva hrvatskih branitelja u područnoj jedinici Virovitica Ante Krišto, upravna referentica za hrvatske branitelje (Ured državne uprave VPŽ – Odjel za hrvatske branitelje i zaštitu žrtava rata) iz Domovinskog rata Karmela Špoljarić, član Odbora hrvatskih branitelja Zdenko Blažičević te “domaćin” ovog sastanka, načelnik Općine Gradina Marko Ajček.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Dio hrvatskih branitelja s područja općine Gradina nisu ostvarili svoja prava koja su im zajamčena u novom Zakonu o hrvatskim braniteljima, a upravo je ovaj sastanak bio najbolja prilika kako bi dobili sve potrebne odgovore.

-HVIDRA i Županijski Odbor potenciraju ovakve radne sastanke, kako bi se Zakon o hrvatskim braniteljima prezentirao ljudima na terenu, jer velik broj ljudi nije u mogućnosti doći po informacije u nadležne Urede, a ono što je najbitnije, to su konkretni odgovori na njihova pitanja – rekao je M. Bubaš.

Glavna tema sastanka bila je provedba novog Zakona o hrvatskim braniteljima, ali i prepreke, odnosno najveći problemi s kojima se suočavaju na putu do potraživanja svojih prava.

-Mislim da su branitelji dobili jasne odgovore na svoja pitanja. Na tribini je bilo četrdeset ljudi, što je zaista zavidan broj. Iskreno se nadam da će ovaj radni sastanak u Gradini potencirati i sastanke u drugim općinama i gradovima. Ovim putem se zahvaljujem na gostoprimstvu načelniku Općine Gradina Marku Ajčeku, načelniku koji ima sluha za potrebe hrvatskih branitelja – zaključio je Bubaš.

Sljedećeg tjedna predviđen je radni sastanak za hrvatske branitelje s područja općine Čađavica.

(www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo)