FOTO Sjajna rola Babeca i Lončareka te Ibriksova bomba odvojile Suhopolje na vrhu ljestvice

Na nogometnom igralištu u Sladojevcima, u 14. kolu prve županijske nogometne lige, domaća Slavonija danas (nedjelja) je ugostila nogometaše Suhopolja.

Bio je to okršaj momčadi iz donjeg doma ligaške ljestvice i vodeće ekipe prve županijske lige. Suhopolje je opravdalo ulogu favorita u ovoj utakmici.

Lijepo i sunčano vrijeme privuklo je zaista velik broj gledatelja, kako domaćih, tako i gostujućih, a jedna mala “navijačka” grupa suhopoljskih navijača od prve do zadnje minute neumorno je pjesmom bodrila svoju momčad na putu do još jedne pobjede, koja ih je odvojila na tri boda prednosti ispred čačinačke Mladosti, jesenskog viceprvaka 1. ŽNL.

Prvo poluvrijeme bilo je daleko napetije, iako je gostujuća momčad dominirala, imali su i domaći nekoliko izglednih prigoda, ali nisu ih iskoristili. Prvi pogodak na utakmici za vodstvo Suhopolja postigao je Antonio Babec.

U drugom dijelu domaćin je krenuo po izjednačenje, a najozbiljniju priliku za pogodak imao je Antun Dunković, koji se nakon jednog driblinga “namjestio” na lijevu nogu, ali lopta je pogodila spojnicu gostujućih vrata. Na vratima Suhopolja bio je vrlo siguran Kristijan Dumenčić, pa je u nekoliko situacija sjajno reagirao i nije dozvolio domaćim napadačima da postignu pogodak.

Nade domaćih navijača da će Slavonija izjednačiti ubrzo je ugasio Ivan Ibriks, naravno, u svom stilu – “bombom”. Naletio je na jednu povratnu loptu i opalio iz prve, a domaći vratar loptu je mogao jedino ispratiti pogledom. Fantastičan pogodak!

Ostatak utakmice bio je u znaku gostujuće momčadi. Redale su se prilike, Babec je tri puta bio najviši nakon ubačaja iz kuta, ali nedostajalo je malo preciznosti. Do kraja utakmice stigla su još dva pogotka, a precizan je oba puta bio iskusni Zdenko Lončarek za konačnih 0:4 (0:1). Igrač utakmice je danas vrlo borbeni Antonio Babec, koji je osim vodećeg pogotka upisao i dvije asistencije.

IMG 2218 900x600 e1552854950375

Vrlo zadovoljan može biti i strateg Suhopolja Mario Tolo, jer su njegovi puleni iskoristili kiks čačinačke Mladosti na domaćem terenu i odvojili se na vrhu ljestvice s 36 bodova, a sladojevačka Slavonija s 13 bodova ostala je na 12. mjestu.

Slavonija Sladojevci – Suhopolje 0:4
Igrač utakmice: Antonio Babec

(www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo)

[g-gallery gid=”514572″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content