FOTO Zavirite u Dvorac Pejačević i Gradski park, u tijeku su završni radovi na virovitičkom ljepotanu

Radovi na virovitičkom ljepotanu, kako Dvorac Pejačević mnogi nazivaju otkada je krenula obnova, kao i okolnom Gradskom parku ne staju, što se vidi i na očigled. Prošetali smo kako bi i sami vidjeli kako napreduju spomenuti radovi vrijedni više od 80 milijuna kuna. Tako smo zatekli radnike koji neumorno rade na ličilarskim, kao i keramičarskim i kamenim radovima, no još se radi i na građevinskim radovima. Za oko nam je zapela i restaurirana ograda koja je stigla na balkon dvorca, ali i radovi na putevima oko dvorca za koje zaista treba imati strpljenja.

Podsjetimo, radove na obnovi i rekonstrukciji Gradskog parka u okviru Integriranog razvojnog projekta “5 do 12 za Dvorac” vrijedne više od 21 milijun kuna izvodi Radnik Geoconsult – MTM Križevci, dok je Flora VTC zadužena za krajobrazno uređenje parka vrijedno gotovo 4 milijuna kuna.

Ukupna vrijednost projekta, čiji je nositelj Grad Virovitica je 81.439.871 kunu, dok se 66.659.100 kuna financira od strane Europske unije. Provedbom Integriranog razvojnog programa unaprijediti će se upravljanje Dvorcem Pejačević i Gradskim parkom u Virovitici te ujedno stvoriti konkurentna i obogaćena turistička ponuda. Projekt je pripremila Razvojna agencija VTA, a projektni partneri su Gradski muzej Virovitica, Turistička zajednica grada Virovitice, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom VPŽ i Drvni klaster Virovitičko-podravske županije VIDRIS. (www.icv.hr, žđl, Foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”517004″ watermark=”1″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content