Glasnici istine sudjelovali na 2. Memorijalnom ultramaratonu Glina-Kutina

U organizaciji Udruge maratonaca Sisačko-moslavačke županije ”Heroji ne umiru” prošlog je vikenda, u subotu, održan 2. Memorijalni ultramaraton Glina-Kutina na kojem su sudjelovali i članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije ”Glasnici istine” Pavo Tutenov, Mario Kovač, Mario Krznarić i Goran Draksler koji je jedini od svih sudionika ovog ultramaratona dionicu od 80 kilometara istrčao u cijelosti.

Start ultramaratona bio je ispred Spomen obilježja ”Suza” u Glini gdje su sudionike ispratili gradonačelnik Gline, te predstavnici braniteljskih udruga s područja grada Gline.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Cilj ovog ultramaratona bio je spojiti Glinu i Kutinu, Banovinu i Moslavinu, te javnosti, pogotovo mladeži, ukazati na veliku žrtvu hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, te veliko stradavanje žitelja Sisačko-moslavačke županije koja je poslije Vukovarsko-srijemske najviše stradala u Domovinskom ratu.

Prolazeći kroz Petrinju, Sisak, Popovaču… sudionici ovoga događaja odavali su počast kod spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima.

Na ciljnom odredištu u Kutini, ispred policijske postaje, trkače su dočekali predstavnici braniteljskih udruga grada Kutine, predstavnici Policijske postaje Kutina i Zlatko Babić gradonačelnik Kutine.

Na 2. Memorijalnom ultramaratonu Glina-Kutina sudjelovalo je 30-ak maratonaca iz Kutine, Volodera, Novske, Nove Gradiške, Križa, Našica, Zagreba, Plitvica, Virovitice, Nove Bukovice i Slatine.

Nakon završetka ultramaratona organizator je u Gornjoj Gračenici pripremio kulturno umjetnički program, a svim sudionicima su dodijeljene zahvalnice za sudjelovanje. (www.icv.hr, adf; Glasnici istine)