KOZICE SIROČAD Brižni Vidakovi Crnku, Bjelku i Šarku vole kao djecu, hrane ih na improviziranu dudu

Da za roditeljsku brigu nikad nije kasno, pokazuje prekrasna ljudska priča iz Milanovca. Baka Božena (81) i Zvonimir (89) Vidak već su othranili svoju djecu, podigli unučad i obožavaju praunučad, a unatrag nekoliko tjedana dobili su nove članove „obitelji“ – tri male kozice, koje su preko noći ostale siročad.

– Njihova mama Roga, koju smo imali godinama, ojarila je njih tri, a iduće jutro pronašli smo je uginulu. Mislimo da je još jedan kozlić možda ostao unutra i da su se stvari zakomplicirale. Malenim kozicama dala je jednom jesti i više je nije bilo – tužno kaže Zvonimir, koji je odmah sa suprugom Boženom preuzeo ulogu hranitelja razigrane „siročadi“.

Umiljata Crnka, Bjelka i Šarka tako su nakon prvog majčinog mlijeka svoje obroke počele dobivati na improviziranu dudu. Domišljati supružnici, koji su cijeli život okruženi životinjama, napravili su bočice za „bebe koze“ od starih pivskih boca i nastavka od gume kroz koji lagano teče mlijeko, omiljena poslastica ovih razigranih i umiljatih životinja.

PANORAMA jarići1 CustomMaze ih, paze, bdiju nad njima od prvog dana, na što kozice itekako znaju uzvratiti, na obostrano zadovoljstvo. U samo nekoliko dana znatiželjne Crnka, Bjelka i Šarka postale su prava atrakcija u susjedstvu, srcu su prirasle i malima i velikima.

A dok Vidakovi obavljaju svoje poslove po vani i nemaju vremena za maženje, ulogu zabavljača preuzima drugi kućni ljubimac, pas kojeg su udomili iz virovitičkog Skloništa za životinje. Kad se od posla umori, vrijedni Zvonimir ovim dobrim slušačicama, kao vrsni pripovjedač, priča o svojem životu, dogodovštinama koje je prošao i o svemu što kao knjiga pamti, iako će navršiti devedeset punih ljeta. (www.icv.hr, mlo, foto: M. Rođak)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content