Ministar Tolušić: Povećali smo sredstva za mlade poljoprivrednike – osigurano dodatnih 165 milijuna kuna

– Kao što sam već najavio, a od danas je i službeno – za 165 milijuna kuna povećavamo alokaciju za natječaj za mlade poljoprivrednike iz Programa ruralnog razvoja. Još je bolja vijest da nitko ne treba ništa novo prijavljivati ni ispunjavati bilo kakve nove zahtjeve jer se ovo povećanje sredstava odnosi na sve one koji su zadovoljili kriterije na 3. natječaju i koji su se do sada nalazili „ispod crte“ na rang listi Agencije za plaćanje. Ovo je najpopularnija mjera Programa, ali i meni osobno najdraža jer daje nadu u perspektivnu i sigurnu budućnost naše poljoprivrede i našeg sela. U mladost se uvijek isplati ulagati i mladosti uvijek treba pružiti ruku i podršku – izjavio je potpredsjednik Vlade RH i ministar Tomislav Tolušić te dodao:

– Obrada prijava koje su ispod crte će trajati neko vrijeme pa vas molim da budite strpljivi.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je jučer, 1. ožujka Drugu izmjenu natječaja za provedbu tipa operacije 6.1.1. “Potpora mladim poljoprivrednicima” iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. –2020.

Ovom izmjenom ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore povećan je s 132.597.000 kuna na 297.394.425 kuna. Na Trećem natječaju zaprimljeno je sveukupno 967 prijava, a Agencija za plaćanja do sada je sklopila Ugovore o financiranju s 257 mladih poljoprivrednika.

Uključivanje u administrativnu obradu prijava za koje inicijalno nije bilo dostatnih sredstava te izdavanje odluka kojima se potvrđuje dovršetak određene faze obrade zahtijeva određeno vrijeme. Također, tijekom postupka administrativne obrade i slanja zahtjeva za dostavom dopuna, obrazloženja, ispravaka, mole se mladi poljoprivrednici za brzi povratni odgovor (s popratnom dokumentacijom, točnim podacima koja se traži), a s ciljem što skorije obrade svih ostalih prijava. Napominjemo da su povećanjem alokacije osigurana sredstava za financiranje svih prijava koji zadovoljavaju osnovne kriterije prihvatljivosti, odnosno dobivanje odluke o rezultatu administrativne kontrole što znači da će s tim korisnikom biti potpisan ugovor.

(www.mps.hr)

- PROMO -

 

 

Povezane vijesti

Skip to content