Napreduju radovi na orahovačkom poduzetničkom inkubatoru, uskoro kreće postavljanje krovišta

Zidovi su „izrasli“ na Poduzetničkom inkubatoru u Orahovici, a uskoro će biti postavljeno i krovište. Početkom listopada virovitičko-podravski župan Igor Andrović položio je temeljni kamen i označio početak radova na inkubatoru u Orahovici, jednom od tri inkubatora koji niču kroz projekt Mreža poduzetničkih inkubatora Virovitičko-podravske županije, dok se druga dva nalaze u Pitomači i Slatini. Vrijednost gradnje inkubatora u Orahovici je preko 10 milijuna kuna, a Grad Orahovica je ustupio zemljište za gradnju.

U tri novoizgrađena inkubatora predviđen je prostor za povoljan smještaj a 48 poduzetnika. Virovitičko-podravskoj županiji je prema odluci Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, pripalo bespovratnih 20 milijuna kuna, a ukupna vrijednost projekta je oko 28 milijuna kuna. Projekt je napisala VIDRA Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije, u suradnji s Virovitičko-podravskom županijom, Poduzetničkim inkubatorom VPŽ, Gradskom razvojnom agencijom Slatina (GRAS), a uz pomoć Grada Orahovice i Općine Pitomača.

inkubator orahovica
Foto: K. Toplak

Navedeni inkubatori omogućit će daljnji razvoj poduzetništva na području županije, kako bi poduzetnici s ovog područja postali konkurentniji na tržištu rada. Na području Orahovice i Pitomače grade se novi objekti za poduzetničke inkubatore, dok se u Slatini obnavlja prostor stare zgrade Doma zdravlja u kojoj će inkubator biti smješten. (www.icv.hr, vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content