Od Državnog prvenstva u powerliftingu i bench pressu prošlo je 10 dana, pročitajte intervju s Kristinom Horvat i zavirite u veliku fotogaleriju

Powerlifting klub “Maksimum” iz Pitomače zadnje dvije godine organizirao je međunarodne otvorene kupove u powerliftingu i bench pressu na vrlo visokom nivou, a istim tempom nastavio je i ove godine organizacijom Državnog prvenstva.

Natjecanje se održalo pretprošlog vikenda u sportskoj dvorani Osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači i sastojalo se od triju disciplina: čučanj, bench press (potisak s klupe) i mrtvo dizanje, a svaki natjecatelj imao je pravo na tri pokušaja u svakoj disciplini. Nakon zbrajanja rezultata, dodijeljena su odličja, medalje, diplome i pehari po kategorijama te posebni pehari za apsolutno najbolje natjecatelje u svakoj dobnoj skupini. Prvog natjecateljskog dana posebno uspješne bile su predstavnice Virovitičko-podravske županije, koje su branile boje pitomačkog Maksimuma i Powerlifting kluba Virovitica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Tako je Kristina Horvat (PK Virovitica), u kategoriji do 72 kilograma osvojila zlato. Zlatna je bila i Milena Đurđević (PK Virovitica), u Master kategoriji do 72 kg. Izidora Popović (PK Virovitica) u Open kategoriji do 63 kg osvojila je srebro. U istoj kategoriji Iva Viličnik (Maksimum Pitomača) bila je brončana, a broncu je u Open kategoriji do 52 kg osvojila i Polona Veršec iz pitomačkog Maksimuma. U kategoriji kadetkinja, Laura Turkalj (PK Virovitica) najbolja je u Hrvatskoj do 57 kg.

ŽETVA MEDALJA

Drugi natjecateljski dan bio je rezerviran za bench press, a virovitički dizači utega još su jednom ostvarili sjajne rezultate.

Laura Turkalj u kategoriji kadetkinja do 57 kg osvojila je prvo mjesto, Izidora Popović u kategoriji seniorki do 63 kg prvo mjesto, Kristina Horvat u kategoriji seniorki do 72 kg prvo mjesto uz novi hrvatski rekord, Milena Đurđević u kategoriji master 1 do 72 kg prvo mjesto. Dražen Moslavac u kategoriji master 1 do 105 kg osvojio je prvo mjesto, dok je Tomislav Vađon u kategoriji juniora do 105 kg osvojio također prvo mjesto.

Organizator ovog Državnog prvenstva u powerliftingu i bench pressu bio je Powerlifting klub Maksimum iz Pitomače.

-Osobno, kao predsjednik Kluba vrlo sam zadovoljan. U dva dana natjecanja, svoje sposobnosti pokazalo je 117 natjecatelja. Organizacija je trajala sedam dana, a ovim putem želim zahvaliti sponzorima, na prvom mjestu Općini Pitomača, zatim Krešimiru Kepki iz Mega Sounda, koji nam je zaista puno pomogao s postavljanjem velike bine, Ordinaciji dentalne medicine Saša Kovač te svima ostalima – rekao je Luka Kovač, predsjednik PLK Maksimum iz Pitomače.

KRISTINA HORVAT POSTAVILA NOVI HRVATSKI REKORD U BENCH PRESSU

Powerliftingom se bavi tek sedam mjeseci, a već ruši rekorde

Ovim povodom razgovarali smo s Kristinom Horvat, članicom Powerlifting kluba Virovitica, koja je na ovom Državnom prvenstvu ostvarila fantastičan rezultat i postavila novi hrvatski rekord u bench pressu, u kategoriji seniorki do 72 kilograma. Nevjerojatan uspjeh dobiva na težini kada znamo da se Kristina bavi ovim sportom tek sedam mjeseci.

-Prvi susret s utezima bio je u studentskim danima, kada sam još istraživala i proučavala te u stanu izvodila vježbe. Imala sam nekoliko utega i samostojeće stalke za čučanj, koje mi je brat napravio. Tada sam naučila pravilno izvođenje čučnja i mrtvog dizanja – kaže nam K. Horvat.

Na zadnjoj godini studija, uz fakultet zaposlila se u teretani, gdje je počela pratiti powerlifting natjecanja.

-To je bio početak mog puta u ovaj svijet. Potisak s klupe krenula sam raditi tek nekoliko mjeseci prije pridruživanja Powerlifting klubu Virovitica. Klubu sam se pridružila nakon preseljenja kući, odnosno nakon završetka fakulteta, budući da sam studirala građevinu u Osijeku – ističe naša sugovornica.

Kristinu je u klub pozvala Milena Đurđević, također članica Powerlifting kluba Virovitica, nakon što ju je primijetila u teretani na jednom treningu.

-Uz pomoć svojih trenera Danijela Škopeca i Dražena Moslavca usavršila sam tehniku izvođenja vježbi te pristup i periodizaciju treninga. Pripreme za Državno prvenstvo trajale su malo više od dva mjeseca. Treniram četiri puta tjedno, bez posebnih planova prehrane, osim što sam vegetarijanka. Najveće zahvale za ostvareni rezultat idu cijelom Powerlifting klubu Virovitica, najviše trenerima Danijelu Škopecu i Draženu Moslavcu, bez kojih ni ovo natjecanje ne bi bilo moguće – zaključila je Kristina Horvat.

(www.icv.hr, ts, vpz.hr, foto: Ivan Bedeković)