Počinje uređenje perivoja Dvorca Janković u Suhopolju, bit će to jedan od najljepše uređenih perivoja u Slavoniji

U ponedjeljak 4. ožujka s početkom od 8:30 sati u Uredu župana Virovitičko-podravske županije potpisat će se ugovor o „Krajobraznom uređenju perivoja Dvorca Janković u Suhopolju“. Nakon provedenog postupka javne nabave od strane naručitelja, Virovitičko-podravske županije, izabran je najpovoljniji ponuditelj odnosno tvrtka Vrtni design iz Zagreba s kojom će biti potpisan ugovor u vrijednosti od 4.874.103,70 kuna za Krajobrazno uređenje perivoja Dvorca Janković u Suhopolju.

Uređenje perivoja Dvorca Janković dio je projekta Tourism 4 All, koji je prijavljen u sklopu Programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020. INTERREG V-A. Projekt Tourism 4 All za cilj ima osigurati očuvanje, revitalizaciju dobro upravljanje i promicanje prirodnih i kulturnih znamenitosti u prekograničnoj regiji odnosno, na području Virovitičko-podravske i Somogy županije.

– Ukupni projekt je vrijedan oko 11 milijuna kuna, partneri s mađarske strane provode aktivnosti u vrijednosti oko 6 milijuna kuna, dok Virovitičko-podravska županija oko 5 milijuna kuna. Tim projektom revitalizirat ćemo perivoj i osigurati prostor za stvaranje dodatnih sadržaja za posjetitelje. Siguran sam da ćemo završetkom obnove samog dvorca, ali i završetkom revitalizacije perivoja dobiti novi turistički sadržaj koji će doprinijeti razvoju turizma i gospodarstva te novom zapošljavanju na području općine Suhopolje, ali i same županije – rekao je župan Igor Andrović. (www.vpz.hr, foto: google.com)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content