PONOVITI UTAKMICU IZ ZAGREBA Virovitički rukometaši dočekuju zagrebački Metalac

Nakon dvotjednog odmora uzrokovanog odustajenjem RK Borovo od natjecanja, virovitički rukometaši u subotu, 16. ožujka dočekuju zagrebački Metalac. Utakmica je to 20. kola 1. HRL Sjever, a prošlogodišnji premijerligaš po prvi puta gostuje u Virovitici.

Ekipa Metalca, nakon ispadanja iz Premijerlige, u ovu sezonu ušla je sa ambicijama brzog povratka u najviši rang hrvatskog rukometa. Međutim, od samog početka pokazalo se da, ili su precjenili svoju ili podcjenili ostale momčadi lige, pa je vrlo brzo bilo jasno da će planirani povratak u Premijer ligu čekati duže od samo jedne sezone. Trenutno su na 7. mjestu lige i gotovo sigurno da će u sredini tablice dočekati i kraj sezone. Međutim, to nipošto ne znači da su Zagrepčani loša ekipa. Znaju rukomet, dobro su vođeni i svakako neće biti lak protivnik za Virovitičane.

U prvom djelu sezone ekipa Damira Vašarevića protiv Metalca odigrala je u Zagrebu ako ne najbolju, onda jednu od svojih najboljih utakmica zadnjih godina. Vodili su na početku utakmice čak 9:0, dozvolili “metalcima” prvi gol tek u 17. minuti utakmice i na kraju uvjerljivo pobijedili 32:23. Bilo bi odlično kada bi se sličan scenarij dogodio i u subotnju večer, no ipak je tako nešto teško očekivati. Prije svega zbog činjenice da je domaća ekipa ipak u nešto lošijoj formi nego u toj prvoj utakmici, još uvijek nije sigurno hoće li netko od ozlijeđene braće Gašparović igrati, a i zagrebačka momčad je u boljoj formi nego tada.

Ipak, domaći rukometaši žele nove bodove, žele zadržati korak za vodećim dvojcem lige, a svakako se žele domaćem gledateljstvu predstaviti u najboljem svjetlu.

Stoga domaći navijači mogu očekivati dobru utakmicu i dobar rukomet i zasigurno nitko tko u subotu dođe u dvoranu Tehničke škole Virovitica neće požaliti. Utakmica počinje u 19 sati.

(www.icv.hr, RK Viro Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content