FANTASTIČNI MLADI ORAHOVAČKI GLAZBENICI Nanizali sjajne uspjehe na regionalnim i državnim natjecanjima

Osnovna glazbena škola Milka Kelemena Slatina, Područni odjel Orahovica i ove školske godine nanizao je sjajne uspjehe na regionalnim i državnim natjecanjima. Mladi Orahovački glazbenici ponovno su potvrdili iznimnu opravdanost pokretanja ove područne škole te pokazali kako je šire orahovačko područje prepuno velikih glazbenih talenata.

Učenik Jakob Jergović osvojio je II. nagradu na 57. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa koje je održano u Novom Marofu s osvojenih 82,40 bodova u kategoriji II – gitara. Njegov mentor bio je Alen Vlašiček. Magdalena Krmpotić osvojila je II. nagradu na 57. hrvatskom natjecanju učenika i studenata glazbe i plesa u Požegi s osvojenih 80 bodova u kategoriji II – bisernica Njena, mentorica bila je Marija Ševarac, a korepetitorica Mateja Tomas.

Lana Potalec Custom
Lana Potalec

U Novom Marofu u prostoru glazbene škole održano je Međunarodno natjecanje učenika osnovnih glazbenih škola “Mladi Padovec” koje je okupilo brojne sudionike koji su se natjecali u devet disciplina na 13 instrumenata i u tri kategorije. GŠ Milka Kelemena Slatina bila je među uspješnijima jer su njezini učenici osvojili tri druga i jedno prvo mjesto. Lana Potalec iz Područnog odjela Orahovica, učenica 2. razreda klarineta, osvojila je 2. nagradu. Korepetitorica je bila prof. Mateja Tomas, a mentorica je prof. Petra Fürnstein.

Jakob Jergović Custom
Jakob Jergović

-Na prvoj Županijskoj smotri mladih glazbenika Virovitičko-podravske županije u organizaciji teorijskog odsjeka glazbene škole Jan Vlašimsky u Virovitici, sudjelovali su učenici glazbenih škola iz Slatine, Orahovice, Pitomače i Virovitice. Učenici su se natjecali u pet kategorija, od drugog do šestog razreda osnovne glazbene škole te su ostvarili visoke nagrade i priznanja. Učenik 5. razreda GŠ Milka Kelemena Područnog odjela u Orahovici Borna Gernhard osvojio je I. nagradu s osvojenih 92,18 bodova – kaže njegov mentor i voditelj Područnog odjela glazbene škole u Orahovici Dražen Kovačević te naglašava kako su ovo veliki uspjesi.

Borna Gernhard Custom
Borna Gernhard

-Naš područni odjel doista bilježi sjajne rezultate i mi koji radimo s ovom iznimno talentiranom djecom možemo samo biti sretni i ponosni što imamo priliku biti dio njihove glazbene priče. Moram se zahvaliti svim mentorima i korepetitorima te posebno roditeljima s kojima imamo vrhunsku suradnju i koji su uvijek tu pomoći što i koliko treba – zaključio je Kovačević. Trenutno je u školi moguće upisati instrumente klavir, gitaru, tambure, harmoniku, klarinet, flautu, saksofon, trubu i trombon. Svake nove godine škola radi na tome da se u nastavu uvede bar jedan novi instrument, a u pripremi ove godine je i organizacija nastave iz violine Školu danas pohađa ukupno 90 učenika/polaznika, od toga 56 učenika od prvog do šestog razreda, po 10 je u grupi početnički solfeggio 1 i 2, a 14 polaznika vrtićke dobi pohađa mali zbor.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content