Skupština POK-a odobrila izvješće o radu i godišnji obračun za 2018. godinu

Pod predsjedanjem Zorana Horića, predsjednika Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije, 26. ožujka održana je 2. redovna sjednica Skupštine Obrtničke komore VPŽ, na kojoj se najviše raspravljalo o izvješćima za 2018. godinu.

Tijekom 2018. najveće aktivnosti unutar obrtničkog komorskog sustava vođene su oko provedbe izbora za tijela udruženja obrtnika, područnih obrtničkih komora i Hrvatske obrtničke komore. Predsjednik Horić izrazio je zadovoljstvo iskazanim radom svih komorskih tijela, posebno naglasivši da se već drugu godinu zaredom na području županije bilježi blagi rast broja obrta (1,3% u odnosu na 2017.) kao i zaposlenih u obrtima (6,6%). Nazočni su pohvalili promotivne aktivnosti odnosno organizaciju domicilnih sajmova (Viroexpo i Agroexpo u Virovitici, Obrtnički sajam u Slatini, Sajam vina i kulena u Orahovici, Izložba proizvoda i usluga u Pitomači) te dobru suradnju s obrtničkim školama, Županijom i drugim organizacijama i institucijama.

Skupština 2019. 1 Custom
foto: POK VPŽ

Također odobren je godišnji obračun i izvješće Nadzornog odbora prema kojima je POK poslovao u okviru Financijskog plana za 2018. U završnom dijelu sjednice članovi Skupštine iznosili su svoja iskustva u vezi problema s radnom snagom, poticajima za zapošljavanje i samozapošljavanje te vječito prisutnom sivom ekonomijom.

S tim u vezi podržan je prijedlog predsjednika Horića da se uskoro pozovu na radni sastanak predstavnici Državnog inspektorata, koji treba započeti s radom od 1. travnja ove godine.

(POK VPŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content