Slatina će 6. travnja biti domaćin 4. Međunarodnog natjecanja slastičara “Zlatni Orah”

U organizaciji Udruge kuhara grada Orahovice te suorganizaciji Grada i Turističke zajednice grada Slatine, pod pokroviteljstvom Virovitičko-podravske županije, 6. travnja u Slatini će biti održano 4. Međunarodno natjecanje slastičara “Zlatni Orah”.

Manifestacija je zamišljena na način da uz promociju tradicionalnih slavonskih slastica, sudionici iz drugih zemalja upoznaju ljepote Virovitičko-podravske županije, njenu bogatu povijesnu baštinu te turističke ljepote. Isto tako u sklopu programa gostovat će vrhunski slastičari iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije i Mađarske koji će prenijeti svoja iskustva i recepte domaćim kuharima, a posebno mladim kuharima, sudionicima, učenicima smjera slastičar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Stručno ocjenjivačko povjerenstvo činit će članovi Svjetske kuharske organizacije te masterchef Slovenije Alma Rekič. Svečanu večeru svojim specijalitetima uveličat će restorani i hoteli iz Slavonije i Podravine prezentirajući karakteristična i tradicionalna jela svojih podneblja.

-U sklopu manifestacije bit će održano i stručno slastičarsko predavanje za sudionike – kaže predsjednik Udruge kuhara grada Orahovice Dražen Šafar te posebno ističe dio natjecanja posvećen strukovnim školama.

-Dali smo poseban naglasak na mlade i već sada imamo dogovoreno sedam škola i to iz Hrvatske i BIH. Cilj je da mladi budu zajedno s profesionalcima, pokupe vrijedna iskustva i savjete koji će im jako puno značiti u daljnjoj kuharskoj karijeri tim više što nam doista dolaze ponajbolji slastičari iz Hrvatske, BIH, Srbije i Slovenije. Hvala Virovitičko-podravskoj županiji, Gradu Slatini, HKS-u i Podravci, koji su nam neizmjerno pomogli – zaključio je Šafar.

Manifestacija će biti održana u slatinskom restoranu “Giovanni” ili svima poznatijem kao Duhanu. Natjecanje kreće od 10:00 sati, a svečana VIP večera s proglašenjem pobjednika počet će u 20:00 sati. (www.icv.hr, vg, foto: ilustracija, V. Grgurić)