Zaposlenice projekta “Učim, radim, pomažem” Udruge Jaglac pohađaju informatički tečaj i autoškolu

Udruga Jaglac i dalje je više nego aktivna u provođenju projekta ”Učim, radim, pomažem” koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa Zaželi – program zapošljavanja žena. Kroz projekt je zaposleno šest žena za pomoć u kući za 33 krajnja korisnika, osobe s invaliditetom, starije osobe i druge osobe u nepovoljnom položaju.

-Projekt je u 10. mjesecu provedbe, a kao jedna od aktivnosti predviđeno je osposobljavanje zaposlenica kroz program po vlastitom izboru, radi povećanja znanja i vještina potrebnih na tržištu rada u cilju povećanja njihove zapošljivosti. Tako je naših pet zaposlenica uspješno završilo program za operatera na PC računalu koji je provelo Pučko otvoreno učilište Slatina. Nakon polaganja, u prostoru Udruge uručena su im uvjerenja. Šesta zaposlenica pohađa autoškolu i u završnoj je fazi polaganja vozačkog ispita – rekao je voditelj ovoga projekta Robert Terfaloga.

Jaglac 2

Informatički tečaj je nužan za one koji ne poznaju rad na računalu, a polaznice su bile zadovoljne naučenim.

-Nije bilo teško. Naučile smo puno toga korisnoga jer danas je ionako sve kompjuterizirano. Sada će sve biti lakše. Što se tiče samog posla, drago nam je da možemo pomoći onima kojima je naša pomoć doista potrebna pa nam nije nije teško prijeći i po nekoliko kilometara do korisnika jer znamo da nas jedva čekaju i raduju se našem dolasku – rekla je jedna od zaposlenica, Mileva Samardžić iz Brezovljana u općini Čačinci.

Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Udruge “Jaglac”.

OP ULJP ESF logo lenta i napis

 

Novi logo Jaglac pdf 1 e1551782127141

UCIM RADIM POMAZEM Logotip 2 e1551782152941

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content