“ZAPOSLI SE U HRVATSKOJ” U zagrebačkoj Esplanadi govorilo se o ključnim informacijama zapošljavanja

Hrvatski zavod za zapošljavanje i Jutarnji list, pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i mirovinskog sustava, organizirali su konferenciju “Zaposli se u Hrvatskoj” koja se održala u utorak, 26. ožujka u hotelu Esplanade Zagreb, u Smaragdnoj dvorani.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar naglasio je kako je konferencija nastavak kampanje Zaposli se u Hrvatskoj koja je u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskog sustava pokrenuta 2018. godine s ciljem aktiviranja domaće radne snage i boljeg informiranja javnosti o aktivnostima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i mjerama aktivne politike zapošljavanja koje provodimo, a sve u skladu s proaktivnim pristupom Zavoda prema korisnicima, nezaposlenim osobama i poslodavcima. Konferenciji je nazočio i predstojnik Područnog ureda HZZ-a Virovitica Hrvoje Belobrk.

33600934058 7c255a3a0e k Custom e1553687884663
foto: hzz.hr

Na konferenciji su predstavljene ključne informacije o mogućnostima zapošljavanja uz pomoć mjera aktivne politike zapošljavanja i programa sufinanciranih iz Europskog socijalnog fonda.

-Mogu s ponosom reći da smo do sada izdvojili 4,5 milijardi kuna za programe zapošljavanja, što je dvostruko više nego ranije, upravo zahvaljujući Europskom socijalnom fondu. Iz Europskog socijalnog fonda ukupno nam je na raspolaganju 14 milijardi kuna, a dobar dio tih sredstava ide upravo u zapošljavanje. Od dvije milijarde kuna koje ćemo ove godine uložiti u zapošljavanje, milijarda i pol je za mjere aktivne politike zapošljavanja koje se većinom financiraju iz ESF-a – kazao je ministar Marko Pavić te dodao kako je dodatnih pola milijardi kuna iz ESF-a osigurano za specijalizirane programe zapošljavanja žena, mladih i osoba s invaliditetom.

konf uvodna zaposlise u hrvatskoj Custom
foto: hzz.hr

Ministar je najavio i transformaciju Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koji će se ubuduće baviti ne samo zaposlenima, već i zaposlenima te da su u pripremi mjere koje će cjeloživotnim obrazovanjem, omogućiti poslodavcima povećanje produktivnosti.

Nakon uvodnog obraćanja ministra rada i mirovinskoga sustava Marka Pavića i ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, održana je panel rasprava “Kako se zaposliti u Hrvatskoj” na kojoj su mišljenja razmijenili ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca Davor Majetić, podpredsjednica HGK za graditeljstvo, promet i veze Mirjana Čagalj, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec i zamjenica ravnatelja HZZ-a Marina Nekić.

zaposli se u Hrv konf 4 article Custom
foto: hzz.hr

O tome “Kako članstvo u EU pomaže u poticanju zapošljavanja i promociji poduzetništva”, u drugom dijelu panel rasprave, razgovarali su ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić, savjetnik predsjednika Vlade Republike Hrvatske Karlo Ressler, voditelj Predstavništva EK u Hrvatskoj Branko Baričević te poduzetnik Damir Sobol vlasnik Microblinka i Photomatha.

(hzz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content