Župa svetog Luke Evanđelista Lukač organizira hodočašće u Crnu Goru od 4. do 7. srpnja

Župa svetog Luke Evanđelista Lukač organizira hodočašće u Crnu Goru od 4. do 7. srpnja, a evo i okvirnog plana puta:

Prvi dan – četvrtak, 4. srpnja

Polazak u četvrtak u 01.00 sati iz Lukača autobusom preko Bosne do Mostara. Svraćanje u Mostar, obilazak franjevačke crkve, katedrale i starog mosta te odmor. Nakon odmora nastavak puta i zaustavljanje u Herceg Novom, rodnom mjestu sv. Leopolda Bogdana Mandića, upoznavanje sa znamenitostima grada, susret sa svećenikom i obilazak Svetišta sv. Leopolda i župne crkve sv. Jeronima. Nastavak puta za Perast (oko 45 minuta vožnje) prekrasan barokni gradić i odmah brodicom posjet otoku Gospe od Škrpjela ( gdje će biti misa), Svetište i muzej. Nakon povratka obilazak riznice-muzej u okviru crkve sv. Nikole.
Slijedi smještaj u franjevačkom samostan sv.Antuna, sveta misa, večera, druženje.

Drugi dan – petak, 5. srpnja

Doručak , odlazak u Kotor i razgledavanje znamenitosti grada, druženje s biskupom mons. Ilijom Janjićen, obilazak poznate katedrale sv. Tripuna i muzej uz katedralu, barokne crkve svete Klare, crkve sv. Nikole itd. Zaustavljanje u Dobroti i velebnoj baroktnoj crkvi sv. Eustahija s muzejom (ulja na platnu Joze Kljakovića i mozaici Ede Murtića), posjet grobu don Branka Sbutege, prijašnji župnik u Dobroti, ručak. Slijedi vožnja brodicom kroz bokokotorski zaljev do svetišta bl. Gracija u mjestu Muo i do Prčanja- najveća katolička crkva u Crnoj Gori, rođenja Blažene Djevice Marije, (radovi V. Radauša i I. Meštrovića). Povratak u Kotor gdje će biti misa.

Treći dan – subota, 6. srpnja

Doručak, polazak prema Cetinju (cca 2,5 sata vožnje), posjet muzejima-dvorac kralja Nikole, zavjetnoj kapeli crnogorskih vladara i Njegoševom muzeju-Biljardi, ručak i odmor.
Nastavak puta do Budve, obilazak grada, susret sa svećenikom u crkvi sv. Ivana Krstitelja- nekad katedrala (gdje bi bila i misa), odmor. Nastavak puta do Tivta, razgledavanje grada i mega marine, odmor, povratak na večeru.

Četvrti dan – nedjelja, 7. srpnja

Doručak, odlazak u Kotor, slobodno, u 10 sati sv. misa u katedrali sv. Tripuna.
Slijedi povratak za Hrvatsku preko Međugorja…

Cijena puta je 1.170 kuna. Platiti se može u ratama, a prilikom upisa treba uplatiti prvu ratu hodočašća. Mogu se prijaviti i vjernici iz drugih župa.

(www.icv.hr, foto: ilustracija, arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content