Likovna udruga Duga organizirala 9. međunarodnu izložbu pisanica u Pitomači

Uoči Uskrsa, Likovna udruga Duga i ove je godine organizirala međunarodnu izložbu pisanica. Sada već deveta po redu, izložba je otvorena u novom prostoru u predvorju Doma kulture u Pitomači, popularnoj Kinosali.

Na otvorenju izložbe pristigle goste i autore pozdravio je predsjednik LU Duga Matija Golubić. Pisanice su izložili članovi i članice Udruge žena Bukovčanke iz Špišić Bukovice, KUD-a “Petar Preradović” Grabrovnica, Čuvarice kulturne baštine Kladare, Horkud “Golub” Bjelovar, Likovnog udruženja Ludbreg te Slavica Trdić-Veselić i domaćini Likovni klub Duga iz Pitomače, pojačani sudionicima likovne radionice 54+.

pisanice 4 Custom
foto: B. Mihoković

Izlaganjem gospođe Slavice Trdić Veselić iz Slovenije izložba je dobila međunarodni štih. Predgovor kataloga napisala je Danijela Rešetar, rekavši da je pisanica simbol života, a bojanje uskrsnih jaja vezano je uz Uskrs, proljeće i buđenje novog životu. Razni motivi na pisanicama izraz osobni su svakog autora. Prisutnima se obratio i naš svjetski poznati slikar Stjepan Ivanec rekavši da to danas nisu više samo pisanice nego i risanice izrađene osim na jajima i na drvu oblikovanom u jaja.

pisanice 3 Custom
foto: B. Mihoković

Mnoga od njih prava su remek djela. Zahvalio se Branku Novoselu za fotografije u katalogu, Općini Pitomača na pokroviteljstvu izložbe, prisutnima čestitao sretan Uskrs i otvorio izložbu.

(pitomaca.hr, bm)

9. izložba pisanica Custom
foto: B. Mihoković
pisanice 2 Custom
foto: B. Mihoković

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content