Mažoretkinje Gradske Glazbe Virovitica osvojile plasman na Europsko prvenstvo

Prošloga vikenda je Jastrebarskom održano 23. Državno prvenstvo mažoretkinja na kojemu je nastupilo preko 1 000 sudionika iz cijele Hrvatske, među kojima i naše Mažoretkinje Gradske glazbe Virovitica. Ukupno 33 formacije, 37 neformacija i 206 sudionica Prvog i Višeg koraka.

Državno prvenstvo mažoretkinja održano je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, a čast službenog otvorenja prvenstva, gradonačelnik grada Jastrebarsko Zvonimir Novosel prepustio je navijačima na tribinama. U jutarnjem dijelu programa, individualnim nastupima naše mažoretkinje osvojile su 16 medalja – 13 zlatnih i 3 srebrne, u kategorijama Prvi i viši korak.

mažoretkinje GG 8

U kategoriji duo palice, Petra Rebić i Ena Morović, osvojile su brončanu medalju i plasman na Europsko prvenstvo. U kategoriji seniorke, formacije palica, Mažoretkinje Gradske glazbe Virovitica osvojile su treće mjesto, brončanu medalju i pehar te plasman na Europsko prvenstvo. Ovogodišnje Eurpsko prvenstvo se održava krajem kolovoza u gradu Agenu u Francuskoj. (www.icv.hr, lmh) [g-gallery gid=”524664″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content