Mislav Spajić ponovno brončani na prvenstvu Hrvatske u karateu za mlađe uzraste

Proteklog vikenda u Ivankovu je održano prvenstvo Hrvatske u karateu za mlađe uzraste.

Na njemu su sudjelovali brojni članovi Karate kluba Virovitica. U kategoriji mlađih kadetkinja do 55 kg, Tara Nicole Bonačić, nakon pobjede u prve dvije borbe gubi u repasažu za 3. mjesto, pa se tako morala zadovoljiti 7. mjestom. Lucija Knežević, u istoj kategoriji, izgubila je prvu borbu i ostala bez prava daljnjeg nastupa.

U učeničkoj konkurenciji do 45 kg nastupio je Jakob Đebro. U prvom kolu bio je slobodan. S pobjedama u drugom i trećem kolu ušao je u borbu za ulazak u finale. U toj borbi bilo je dosta nejasnoća kod odluka sudaca. Na kraju je suparnik, iako manje aktivan i borben, uspio pobijediti Jakoba s minimalnom razlikom. U nastavku natjecanja Jakob sudjeluje u repasažnim borbama. Tu je podlegao velikom pritisku i ponovno je izgubio, pa je tako ostao bez značajnijeg plasmana, zauzevši 8. mjesto.

U učeničkoj konkurenciji do 34 kg nastupio je Noell Široki, koji je izgubio u prvoj borbi bez prava daljnjeg nastupa. Noell se inače karateom bavi nešto više od godinu dana, ali je ipak svojom marljivošću zaslužio odlazak na državno prvenstvo.

TS SPORT Karate Custom e1555407233800
foto: Karate klub Virovitica

U učeničkoj konkurenciji do 34 kg Mislav Spajić uspio je obraniti broncu osvojenu 2018. godine. Mislav je radio dobro sve do borbe za ulazak u finale, koju je izgubio, dok je u repasažu za 3. mjesto pobijedio, pa je tako ponovio prošlogodišnji uspjeh osvojivši 3. mjesto i brončanu medalju.

Marija Knežević je u konkurenciji mlađih učenica do 28 kg zauzela 7. mjesto. U mlađim kadetima nastupio je Chris Malčec u kategoriji do 41 kg. Chris je imao šanse i za finale i za osvajanje 3. mjesta u repasažnoj borbi, no zbog prevelike treme nije slušao upute trenera s klupe pa se na kraju morao zadovoljit 5. mjestom.

Slično je prošao i prošlogodišnji prvak Hrvatske Nikola Gondi u kategoriji +57 kg, koji je pobijedio prvu borbu, no u nastavku zbog prevelike treme i nesigurnosti gubi 2. borbu, a time i pravo daljnjeg nastupa.

Na turniru do 57 kg nastupio je i Domagoj Kesak, koji se vratio krajem veljače u Karate klub Virovitica. Budući da se vratio nakon završetka prijelaznog roka, morao je nastupati za Hrvatski karate savez. Domagoj je odradio disciplinirano i dobro, no još mu malo nedostaje da bude u vrhu svoje kategorije.

(www.icv.hr, mš)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content