OTVOREN 24. SŠNIDOR Nastupa više od 1.100 hrvatskih branitelja, vojnih invalida Domovinskog rata, među kojima i 60-ak članova sportske ekspedicije VPŽ

U Sportskoj dvorani Borovo u Borovu Naselju, svečano je otvoren 24. SŠNIDOR koji se održava pod visokim pokroviteljstvom državnog vrha – predsjednice RH, Hrvatskog Sabora i Vlade HR, uz potporu Vukovarsko-srijemske županije i grada Vukovara.

Otvoren je uz prigodne govore, izaslanika, predsjednice RH, predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade RH, odnosno, posebnog savjetnika za branitelje Ante Deura, saborske zastupnica Marijane Balić i ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda.

Više od 1.100 hrvatskih branitelja, vojnih invalida Domovinskog rata iz 20 hrvatskih županija, Grada Zagreba i Herceg Bosne, pozdravili su i: saborski zastupnik i predsjednik HVIDR-e RH Josip Đakić, državni tajnik u MORH-u, Tomislav Ivić, te u ime domaćina, zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije, Damir Barna, te gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava. Natjecatelje je blagoslovio župnik Župe sv. Josipa Radnika iz Borova Naselja, fra Slavko Milić.

snidorVukovar 20 Custom

Svečanosti su, između ostalih, nazočili i saborski zastupnici, Vesna Bedeković, Željko Raguž i Dražen Milinković, kao i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije, Darko Žužak. U glazbenom dijelu, nastupili su: Branko Čulić Vukovarac i Dječji zbog “Zagrebački anđeli”, s kojima je HVIDR-a ostvarila uspješnu suradnju u sklopu projekta promicanja vrijednosti Domovinskog rata. Invalidi sportaši će se do nedjelje natjecati u 10 disciplina, boćanje, viseća kuglana, elektronski pikado, kuglanje, plivanje, stolni tenis, streljaštvo, šah, sportski ribolov, dok je zbog lošeg vremena, već tradicionalna prva disciplina, utrka u invalidskim kolicima, odgođena za subotu.

Pobjednički naslov brane višestruki prvaci – ekipa HVIDR-e grada Zagreba, dok će sportska ekspedicija HVIDR-e Virovitičko-podravske županije, sastavljena od šezdesetak članova, pokušati obraniti srebro izboreno na dva posljednja SŠNIDOR-a u Poreču, odnosno Makarskoj.

Tijekom SŠNIDOR-a održat će se i bogat popratni program, od predstavljanja knjige “Domovinski rat – pregled političke i diplomatske povijesti”, do brojnih predavanja, prezentacija, edukacija, tribina i duhovne obnove. Hrvatski ratni vojni invalidi položit će vijence i zapaliti svijeće na Memorijalnom groblju iz Domovinskog rata, a posjetit će i Memorijalni centar, Spomen domove hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti i Ovčari, a razgledat će i vodotoranj – simbol stradanja i otpora grada heroja Vukovara.

(www.vpz.hr, tm, foto: M. Bubaš i D. Žužak)

[g-gallery gid=”520502″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content