PROJEKT TRI ŠKOLE VIVU Ove godine radionice orkestra i zajednički koncert održat će se u Vukovaru

Nakon odličnog iskustva prošle godine u projektu Tri škole VIVU, radionice harmonikaškog orkestra u GŠ Jan Vlašimsky iz Virovitice, čast ovogodišnjeg domaćina pripala je Glazbenom odjelu pri OŠ Dragutina Tadijanovića iz Vukovara.

Idejna voditeljica projekta je Beatrica Šušak, prof. pročelnica harmonikaškog odjela GŠ Jan Vlašimsky iz Virovitice. Predavači i dirigenti orkestra su: Blanka Brlić, Trajko Iljovski i Beatrica Šušak. Sudjeluju učenici i učitelji GŠ Josipa Runjanina iz Vinkovaca, Glazbeni odjel pri OŠ Dragutina Tadijanovića iz Vukovara i GŠ Jana Vlašimskog iz Virovitice.

VIVU će se ove godine održati od 3. do 5. travnja, a sudjelovat će oko 60 polaznika. Svrha projekta je spajajući učenike iz različitih gradova kroz radionice orkestra zajedničkim učenjem i sviranjem potaknuti druženje i rad na kolektivnom izražavanju kroz zajedničke kompozicije. Kroz različite karaktere skladbi upoznati različite izvedbe i razne tehničke zahtjeve. Kako bi potaknuli raznovrsnost orkestrom će dirigirati tri dirigenta tako da učenici mogu upoznati metodiku rada svakog ponaosob.

Vivu 1

Cilj projekta je zajednički cjelovečernji koncert polaznika u Vukovaru 5. travnja u Ružičkinoj kući u Vukovaru, a po dogovoru u Virovitici i Vinkovcima što će pridonijeti javnoj prezentaciji i popularizaciji harmonike u sva tri grada i međusobnom druženju učenika i nastavnika te suradnji škola. U radu harmonikaškog orkestra mogu biti zastupljeni i drugi instrumenti i mogu svirati i učitelji. Isto tako na završnom koncertu mogu nastupiti dueti, tria ili solo točke.

– Projekt VIVU prošle je godine pokazao jednu veliku pozitivnu energiju kroz tri naporna dana ispunjena glazbom i sviranjem harmonike. Bez dvojbe sam ušao u ovaj veliki projekt i drago mi je da je domaćin ove godine Glazbeni odjel pri OŠ Dragutina Tadijanovića iz Vukovara. Želim se zahvaliti svojim kolegama, ravnateljima i svakako učenicima i roditeljima. Ova projekt je velika promocija instrumenta harmonike na ovim prostorima i mislim da polako harmonika dobiva svoje pravo mjesto. Pozivam sve ljubitelje harmonike na završni koncert u Vukovaru 5. travnja 2019. u Ružičkinoj kući s početkom u 18,30 sati. Ulaz je slobodan i veselimo se Vašem dolasku – rekao je dirigent Trajko Iljovski.

Program VIVU 2019.

Vangelis / J.Strauss / E. Bernstein / A.Piazzolla / T. Huljić / M. Jackson

Dirigenti: Beatrica Šušak, Blanka Brlić, Trajko Iljovski

(www.icv.hr)

Plakat

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content