“STARA ŠKOLA NE IZUMIRE” Prijateljski pozdrav vodećih strijelaca prve županijske nogometne lige

“Ljuti rivali” vode “mrtvu” trku za najboljeg strijelca, a fotografijom su odlučili ovjekovječiti trenutak za pamćenje.

Naravno, govorimo o nogometašu Suhopolja Ivanu Ibriksu (31) i nogometašu četekovačkog Dinama Darku Kokoški (38). Lijepa nogometna ovosezonska priča dvojice “velikana” traje i dalje.

Na listi strijelaca prve županijske lige dijele prvo mjesto s 20 postignutih pogodaka u 16 utakmica, pa čak i manje, jer nekoliko utakmica nisu niti odigrali. Zavidna je to brojka u svakom slučaju, a kada znamo da je odigrano tek 3. kolo proljetnog dijela prvenstva pitamo se na kojoj će brojci završiti do kraja sezone.

Naime, proteklog vikenda upravo su Ibriks i Kokoška imali izravan okršaj u 16. kolu kada je četekovački Dinamo ugostio vodeće Suhopolje. Gosti su pobijedili 5:2, bez većih problema iako je i domaća momčad imala svoje šanse. Gledatelji su čekali pogodak vodećih strijelaca lige, ali želja za pogotkom je očito bila prejaka, pa im u ovoj utakmici to nije pošlo za nogom. Kokoška je imao “zicer”, no promašio je jedanaesterac, tako da će se mrtva trka nastaviti i u sljedećem kolu.

NK Dinamo NK Suhopolje 7 Custom e1554479428771

Da Ibriks i Kokoška međusobno respektiraju jedan drugoga dokazala je i zajednička fotografija, koja bi pojedincima mogla poslužiti kao odličan primjer međusobnog poštovanja na sportskim terenima i primjer prije svega lijepog ponašanja, odnosno “nogometne kulture”, koju ovaj dvojac “njeguje” gotovo cijelu karijeru.

O Ibriksu ne treba puno pričati, jedan je od najboljih igrača na prostorima Virovitičko-podravske županije, igrač s prvoligaškim iskustvom, koji i dalje igra na jednom visokom nivou.

– Sretan sam što igram u svom klubu, Suhopolju, gdje sam i počeo igrati nogomet. Igram s nekim igračima s kojima sam i započeo nogometnu karijeru, a posebno mi je drago što mogu pomoći suigračima u borbi za odlazak u viši rang natjecanja – poručio je skromno samozatajni “Ibro”.

S druge strane, Darko Kokoška, čovjek koji je već godinama u vrhu liste strijelaca 1. ŽNL, koji je bio najbolji strijelac šest puta u karijeri i zabio preko 350 golova.

MG 1237

-Takav sam, svi klubovi u kojima sam igrao, isto tako i svi suigrači ostali su mi u lijepom sjećanju i mislim da sam ostavio pozitivan dojam gdje god sam igrao. Što se tiče nogometa, ne marim za godine, igrat ću sve dok me zdravlje bude služilo. Živim za utakmice i golove, motiv je i dalje velik, isti kakav je bio i prije 28 godina, kada sam se zaljubio u nogometnu loptu – rekao je Kokoška, ponosan na sve što je napravio u karijeri.

Što drugo reći osim – “tako se to radi”.

(www.icv.hr, foto: ilustracija, M. Rođak, V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content