U Slatini položen temeljni kamen za izgradnju Srpskog kulturnog centra

U dvorištu Srpske pravoslavne crkve u Slatini danas je položen temeljni kamen za izgradnju Srpskog kulturnog centra. Svečanosti su nazočili saborski zastupnik i predsjednik Srpskog narodnog vijeća Milorad Pupovac, zamjenici župana virovitičko-podravskog Darko Žužak i Igor Pavković, pakračko-slavonski episkop Jovan Ćulibrk, arhimandrit Pavle iz Orahovice i drugi.

Nakon molitve i polaganja temeljnog kamena prisutnima se obratio saborski zastupnik Milorad Pupovac.

– Ovo je za nas veliki dan zbog toga jer se dugo nije postavio temeljni kamen za jedno ovakvo zdanje, zato što se dugo nije za potrebe srpske zajednice na području Virovitičko-podravske županije uzela lopata i izlio prvi beton za nešto što će služiti, ne samo Srbima, nego i svim Slatinčanima – rekao je Pupovac ističući kako će se u centru održavati programi kojima cilj neće biti odvajanje nego druženje.

D 7 1

– Srpsko narodno vijeće u ovoj je godini odvojilo pola milijuna kuna tako da možete podići temelje, a odmah iza toga radit ćemo da se što je moguće prije osigura preostalih četiri milijuna kuna da ovaj dom bude podignut do kraja – rekao je Pupovac.

Prema riječima zamjenika virovitičko-podravskog župana Igora Pavkovića u kulturnom centru nalazit će se velika i mala sala, uredi Srpske pravoslavne crkve, manjinskog vijeća i drugih srpskih institucija te knjižnica. Polaganje temeljnog kamena, veliki je uspjeh nakon tri godine intenzivnog rada na prikupljanju sredstava i potrebnih dozvola za izgradnju ovog 4,5 milijuna kuna vrijednog projekta. (www.icv.hr, ml; foto: pž, mk)[g-gallery gid=”524577″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content