U virovitičkoj knjižnici finalom akcije poticanja čitanja obilježen Dan dječje knjige

Međunarodni dan dječje knjige koji se svake godine obilježava 2. travnja, na rođendan H. C. Andersena, ove je godine Dječji odjel Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica obilježio finalom akcije poticanja čitanja “Knjige koje sele da druge razvesele”, u kojem su sudjelovale osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić i Vladimir Nazor iz Virovitice.

-Još u veljači ove godine, preselili smo dio knjiga s Dječjeg odjela u školske knjižnice. Riječ je o iznimno zanimljivim dječjim romanima suvremenih stranih i domaćih pisaca koje školske knjižnice ne posjeduju. Učenici su u drugom dijelu veljače i tijekom ožujka preseljene naslove posuđivali u svojim školskim knjižnicama, čitali ih i pripremali se za finale – rekla je voditeljica Dječjeg odjela Mirjana Kotromanović.

56262562 2075164135865708 3863144163004383232 o
Foto: GKČ Virovitica

Školarci su tako jučer (utorak) predstavili čitane romane na različite načine, kroz prezentacije, kvizove, dramski prikaz, pa čak i kroz književne abecedarije. Svi su zaista pročitali knjige i itekako se potrudili biti najbolji u svojim predstavljanjima. Najbolje u predstavljanju bile su Meri Josić i Nela Pleša iz 4.b razreda Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić i Sara Vranić iz 8.c razreda Osnovne škole Vladimir Nazor. U sklopu Međunarodnog dana dječje knjige virovitičku knjižnicu posjetili su i osnovnoškolci iz Gradine. (www.icv.hr, ml)[g-gallery gid=”518432″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content