U virovitičkoj knjižnici finalom akcije poticanja čitanja obilježen Dan dječje knjige

- PROMO -

Međunarodni dan dječje knjige koji se svake godine obilježava 2. travnja, na rođendan H. C. Andersena, ove je godine Dječji odjel Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica obilježio finalom akcije poticanja čitanja “Knjige koje sele da druge razvesele”, u kojem su sudjelovale osnovne škole Ivane Brlić-Mažuranić i Vladimir Nazor iz Virovitice.

-Još u veljači ove godine, preselili smo dio knjiga s Dječjeg odjela u školske knjižnice. Riječ je o iznimno zanimljivim dječjim romanima suvremenih stranih i domaćih pisaca koje školske knjižnice ne posjeduju. Učenici su u drugom dijelu veljače i tijekom ožujka preseljene naslove posuđivali u svojim školskim knjižnicama, čitali ih i pripremali se za finale – rekla je voditeljica Dječjeg odjela Mirjana Kotromanović.

56262562 2075164135865708 3863144163004383232 o
Foto: GKČ Virovitica

Školarci su tako jučer (utorak) predstavili čitane romane na različite načine, kroz prezentacije, kvizove, dramski prikaz, pa čak i kroz književne abecedarije. Svi su zaista pročitali knjige i itekako se potrudili biti najbolji u svojim predstavljanjima. Najbolje u predstavljanju bile su Meri Josić i Nela Pleša iz 4.b razreda Osnovne škole Ivane Brlić – Mažuranić i Sara Vranić iz 8.c razreda Osnovne škole Vladimir Nazor. U sklopu Međunarodnog dana dječje knjige virovitičku knjižnicu posjetili su i osnovnoškolci iz Gradine. (www.icv.hr, ml)[g-gallery gid=”518432″]

Povezane vijesti

Skip to content