UJEDINILA HRVATSKU Mila Rončević jako dobro napreduje: “Ni u najluđim snovima to nismo očekivali”

- PROMO -

Mila Rončević, djevojčica koja je ujedinila Hrvatsku, a početkom mjeseca otputovala je na liječenje u SAD, jako dobro napreduje.

– Dobili smo prvu povratnu informaciju nakon započete terapije. Nalazi su takvi da ne mogu biti bolji nego što jesu, a Mila se osjeća odlično… Hvala dragome Bogu i svima koji mole i misle na nju i koji su omogućili da Mila dobije ovu priliku. Iako je dug put pred nama, već sada svjedočimo čudu… – napisao je na Facebooku njezin otac Marin Rončević.

Dragi svi, da ne pisem pojedinacno jer ce mi trebati desetak dana – dobili smo prvu povratnu informaciju nakon zapocete…

Objavljuje Marin RončevićPonedjeljak, 22. travnja 2019.

– MRD, postotak leukemijskih blasta u koštanoj srži, joj je manji od 0,1% (stvar skaliranja tj osjetljivosti testa – možda je 0,0 a možda 0,99). Ono što je bitno jest da ni u najluđim snovima nitko nije očekivao takvu reakciju na liječenje. Sve ispod 10% je super, ispod 5% odlično, ovo je nevjerojatno – rekao je Marin Rončević za 24 sata, prenosi vecernji.hr.

Prije odlaska na liječenje MRD je bio 88 posto, potom 50 posto, a sad je samo 0,1 posto. Milino stanje sve je bolje, a uskoro bi trebala imati transplantaciju koštane srži.

– Ovo je sve bolje od ikakve prognoze, ičeg realnog, ali još nas puno toga čeka. Transplantacija je opasna i bolest u idućih pet godina može naći neki put, ali ovo je izvan svih očekivanja i odličan rezultat nakon samo pola prvog ciklusa – kaže njezin otac. Podsjetimo, Mila se od 3. travnja nalazi u bolnici Children’s Hospital of Philadelphia koja slovi kao najbolja za liječenje leukemije kod djece, a za njezino liječenje u rekordnom roku prikupljeno je više od 37 milijuna kuna. (vecernji.hr, 24sata.hr)

Povezane vijesti

Skip to content