“VIROVITICA 1234 DOŽIVJETI STOTU” U tijeku posljednje pripreme, ove godine djeca trče na Šetnici ispred Gimnazije

U tijeku su posljednje pripreme za još jednu, 15. uličnu utrku Virovitica 1234 doživjeti stotu. Tako će Virovitica 14. travnja biti domaćin trkačima ne samo iz Virovitice i Virovitičko-podravske županije, već i brojnim atletskim klubovima.

I ove godine se očekuje veliki broj natjecatelja svih uzrasta, od onih najmlađih do seniora, no doći će i do određenih izmjena. O kojim je promjenama riječ, razgovarali smo s tajnikom Sportske zajednice Grada Virovitice Tihomirom Majstorovićem.

Koliko trkača svake godine okupi ova poznata ulična utrka?

-Oko 1000 djece nam svake godine istrči ovu utrku, a nemamo razloga sumnjati da će tako biti i ove godine. Nadamo se lijepom vremenu kao i prethodnih godina. Mislim da se radi o jednoj od najljepših sportskih manifestacija u gradu Virovitici, koja okuplja prvenstveno mlađu populaciju, djecu, atletičare i školarce.

Što podrazumijeva organizacija ovako velike utrke?

-Budući da se radi o predškolskoj i školskoj djeci, pa po jednom uzrastu zna biti i stotinjak natjecatelja, sama obrada podataka nam je veći problem nego startni dio i sama utrka. Pripremni dio, unos podataka prijavljenih trkača, odradimo u tjednu prije utrke, a od prošle godine smo uključili i naš Atletski klub, koji će nam biti od velike pomoći u stručnom, ali i u organizacijskom dijelu utrke. U budućnosti će upravo Atletski klub Virovitica preuzeti ulogu organizatora. U škole i vrtiće smo poslali prijavnice i nastavnici, odnosno profesori tjelesne i zdravstvene kulture prikupljaju potpise i tako polako već formiramo i startne liste.

trka 1234 1 Custom

U utrci ne sudjeluju samo djeca i mladi. Tko sve može sudjelovati?

-Ove godine smo izmijenili kategoriju “Građani”, odnosno rekreativci. Do sada smo imali dvije kategorije, do 35 i preko 35 godina, a sada smo to, da tako kažem “raširili”. Oni će svi trčati u jednoj utrci, dakle rekreativci, muški i ženski do 20+, 30+, 40+ i 50+ i tako ćemo imati četiri kategorije. Mislimo da će to biti jednostavnije i bolje.

S kojih sve područja dolaze sudionici utrke?

-Imali smo prethodnih godina i naše sportske prijatelje iz Mađarske, a u posljednje vrijeme se prijavljuje dosta atletskih klubova iz Koprivnice, Križevaca, Đakova, Slavonskog Broda, Osijeka, Pakraca… puno više klubova nego ranijih godina i to nas jako veseli. Konkurencija u starijim uzrastima je nešto jača i utrke su puno zanimljivije pa nam dolazi jako puno trkača, pogotovo u kategoriji srednjih škola.

sport tihomir majstorovic Custom

Je li došlo do još kojih značajnih izmjena u održavanju utrke?

-Samo neke male, tehničke izmjene. Naime, utrke najmanjih planiramo održati ispred zgrade Gimnazije, odnosno na novom Šetalištu. Bit će atraktivnije, a za djecu sigurnije jer imali smo problema na kružnim tokovima. Djeca se malo poguraju, padnu, a Šetalište nam dužinom odgovara za te male utrke. Pridružit će nam se i djeca s teškoćama u razvoju iz COOR-a, djeca iz vrtića, osnovnih i srednjih škola, i naravno, rekreativci. Kod najmanje djece bilo je dopušteno roditeljima da trče uz svoje dijete, pa su se događale situacije “navlačenja” djece. Ovaj put će roditelji trčati iza svoje djece, bez fizičkog kontakta, a djeca će imati iznenađenje koje će ih voditi do cilja. Spremamo nešto što još nije viđeno u gradu, simpatično i jako zanimljivo. Osigurali smo i dodatne sadržaje u odnosu na prošlu godinu. Svi ostali uvjeti su isti. Svako će dijete, odnosno sudionik utrke dobiti majicu, prva četiri najbolje plasirana po pojedinim kategorijama dobit će medalje. Ono što je standardno i čemu se djeca posebno raduju je sok ili voda i kobasica. U programu će nastupiti male plesačice, bit će dodatnih štandova, no najbolje da građani sami provjere što smo sve pripremili za tu nedjelju u središtu grada.

Sam događaj organizira Sportska zajednica grada Virovitice uz pomoć Grada Virovitice i Turističke zajednice grada Virovitice.

(www.icv.hr, bg, foto: ilustracija, arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content