VISOKI PLASMAN COBRE NA POČETKU SEZONE Odličan nastup virovitičkih kartingaša u Ptuju

foto: AMKK Cobra

Proteklog vikenda u Ptuju, u Republici Sloveniji, na karting stazi Slovenja Vas, održano je natjecanje u karting sportu koje se bodovalo za FIA Centralnu Europsku zonu, Prvenstvo Republike Hrvatske, Prvenstvo Republike Srbije i za slovenski Sportstil Cup.

Ovom utrkom službeno je otvorena karting sezona u Hrvatskoj. Na natjecanju koje je organizirao Odbor za karting sport HAKS-a nastupilo je 79 vozača iz cijele regije a među njima i dva vozača Auto moto karting kluba “Cobra” iz Virovitice koji su svojim odličnim vožnjama klubu donijeli visoki plasman na početku sezone.

Nikola Samaržija je nastupio u dvije klase (KZ2 i KZ2 Master) te svojim odličnim vožnjama osvojio ukupno dva prva i dva treća mjesta, dok je drugi vozač David Ricov osvojio jedno četvrto mjesto iz druge utrke jer je na prvoj utrci odustao zbog kvara na motoru.

foto: AMKK Cobra

Neizostavni dio svakog karting natjecanja u regiji i sad nije zaobišao virovitički klub na kojem su osim vozača, svoj doprinos na najodgovornijim funkcijama na natjecanju dali i dva virovitička suca, Mario Moslavac – predsjednik sportske komisije i Mihael Kin – pomoćnik direktora natjecanja.

Sljedeće natjecanje zakazano je u svibnju u Beogradu (Srbija), na kojemu virovitički kartingaši ponovno očekuju odlične rezultate.

(www.icv.hr, AMKK Cobra)

foto: AMKK Cobra