VISOKI PLASMAN COBRE NA POČETKU SEZONE Odličan nastup virovitičkih kartingaša u Ptuju

- PROMO -

Proteklog vikenda u Ptuju, u Republici Sloveniji, na karting stazi Slovenja Vas, održano je natjecanje u karting sportu koje se bodovalo za FIA Centralnu Europsku zonu, Prvenstvo Republike Hrvatske, Prvenstvo Republike Srbije i za slovenski Sportstil Cup.

Ovom utrkom službeno je otvorena karting sezona u Hrvatskoj. Na natjecanju koje je organizirao Odbor za karting sport HAKS-a nastupilo je 79 vozača iz cijele regije a među njima i dva vozača Auto moto karting kluba “Cobra” iz Virovitice koji su svojim odličnim vožnjama klubu donijeli visoki plasman na početku sezone.

Nikola Samaržija je nastupio u dvije klase (KZ2 i KZ2 Master) te svojim odličnim vožnjama osvojio ukupno dva prva i dva treća mjesta, dok je drugi vozač David Ricov osvojio jedno četvrto mjesto iz druge utrke jer je na prvoj utrci odustao zbog kvara na motoru.

IMG 1064 Custom e1555499007631
foto: AMKK Cobra

Neizostavni dio svakog karting natjecanja u regiji i sad nije zaobišao virovitički klub na kojem su osim vozača, svoj doprinos na najodgovornijim funkcijama na natjecanju dali i dva virovitička suca, Mario Moslavac – predsjednik sportske komisije i Mihael Kin – pomoćnik direktora natjecanja.

Sljedeće natjecanje zakazano je u svibnju u Beogradu (Srbija), na kojemu virovitički kartingaši ponovno očekuju odlične rezultate.

(www.icv.hr, AMKK Cobra)

IMG 1060 Custom e1555499034890
foto: AMKK Cobra

Povezane vijesti

Skip to content