Zbor Svete Cecilije Župe Sv. Roka Virovitica gostovao u Hrvatskom domu Wels u Austriji

Na poziv Hrvatskog Doma Wels, Zbor Svete Cecilije Župe Sv. Roka prošlog vikenda je sudjelovao na koncertu korizmenih i duhovnih pjesma “Via dolorosa” u Austriji.

Hrvatski Dom Wels osnovan je 1991. godine, a glavni cilj Doma je očuvanje i njegovanje hrvatskog identiteta, hrvatskog jezika, promicanje kulturne baštine i obogaćenje kulturnog i sportskog života zajednice.

Via Dolorosa 03 Custom
foto: Zbor Svete Cecilije Župe Sv. Roka Virovitica

Koncert korizmenih i duhovnih pjesama ove je godine održan po četvrti put, a uz domaćine Mješoviti zbor “Hrvatski dom Wels” i VIS Carmen sudjelovali su pjevači iz Ingolstadta i Gunskirchena. Zbor Svete Cecilije otpjevao je “Pred tobmo padam nice” Johanna Sebastiana Bacha, “Pođi na Golgotu” Martina Železnika, “Stabat Mater” Vladana Vuletina i “Stela Matutina” Theodora Grava.

P3315948 Custom
foto: Zbor Svete Cecilije Župe Sv. Roka Virovitica

Zadnjeg dana posjeta, srdačni domaćini organizirali su obilazak grada Welsa. Vrhunac susreta bila je sveta misa u župnoj crkvi St. Stephan u Welsu, koju je predvodio fra Vjekoslav Lazić iz Hrvatske katoličke misije u Gornjoj Austriji sa sjedištem u Linzu. Uz fra Vjekoslava u Misiji djeluje i fra Antun Hajmiler, naši ih se župljani rado sjećaju jer su obojica bili na službi u Župi sv. Roka u Virovitici.

(www.icv.hr)

P3315938 Custom e1554381335717
foto: Zbor Svete Cecilije Župe Sv. Roka Virovitica

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content