Društvo multiple skleroze Virovitičko-podravske županije proslavilo Svjetski dan multiple skleroze

Društvo multiple skleroze Virovitičko-podravske županije u petak je u Centru kulture proslavilo Svjetski dan multiple skleroze i okupio stotinjak članova društava iz Hrvatske i Srbije sa željom da međusobnim druženjem razmjene iskustva i ukažu na svakodnevne probleme na koje nailaze. Sve prisutne na početku je pozdravila predsjednica Društva Ljiljana Brkić, a ovo je bila i prilika da Društvo predstavi projekt “Korak ka kvalitetnijem životu”, a riječ je o fazi II. projekta Razvoj usluge osobne asistencije za osobe s invaliditetom.

Riječ je o projektu vrijednom gotovo 2,5 milijuna kuna koji se u potpunosti financira sredstvima EU, a u sklopu kojega će 17 korisnika ostvariti uslugu i pomoć osobnog asistenta.

Koliko je važna podrška i potpora, a posebice razumijevanje osobama oboljelima od multiple skleroze, rekla je predsjednica Društva Ljiljana Brkić.

IMG 7938 1

– Multipla je zaista bolest s tisuću lica. Svakome od nas se ona manifestira na drugačiji način. Nikada ne znate što vas čeka i koliko brzo će ona napredovati i to je njena težina. Ali ono što moramo i što se trudimo postići je pozitivno razmišljanje. Ne smijemo potonuti zbog bolesti, već pokušati što pozitivnije gledati na sve i samo hodati naprijed – rekla je Lj. Brkić, dodavši kako su upravo ovakva druženja i okupljanja važna za unaprjeđenje života osoba oboljelih od multiple skleroze.

– Druženjem i ovakvim, ali i sličnim aktivnostima, zaboravljamo na bolest i sve ono negativno. Potpora koju pružamo jedni drugima je vrlo važna – istaknula je Lj. Brkić.

IMG 7976 1

Podršku radu Društva dao je i pročelnik za društvene djelatnosti Grada Virovitice Alen Bjelica čestitavši im njihov dan i zaželjevši im uspješnu provedbu projekta. U sklopu proslave, psihijatrica dr. Elvira Koić održala je kratko predavanje o utjecaju koji multipla skleroza ima na oboljelog i cijelu obitelj.

Plesom i pjesmom Svjetski dan multiple skleroze županijskom Društvu čestitali su članovi Kulturno-umjetničkog društva Virovitica.  (www.icv.hr, ml; foto: M. Lukačić, DMS VPŽ)

[g-gallery gid=”529945″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content