DVD Virovitica proslavio Dan vatrogastva i svog zaštitnika svetog Florijana

Dobrovoljno vatrogasno društvo Virovitica svečano je obilježilo 4. svibnja, Dan vatrogastva i svog zaštitnika svetog Florijana. Svečanost je započela misom u crkvi svetog Roka, a nastavljena je svečanom skupštinom u prostorijama DVD Virovitica.

Na samom početku svečanosti, sve nazočne pozdravio je zamjenik predsjednika DVD Virovitica Marko Zelenika, a tajnica DVD Virovitica Anita Blažičević ukratko je sve nazočne upoznala sa zaštitnikom vatrogasaca, svetim Florijanom, istaknuvši ga kao predvodnika i zagovornika svih vatrogasaca zbog svojih plemenitih ciljeva.

IMG 20190504 195851

– On je bio i treba ostati neiscrpno nadahnuće svim vatrogascima – rekla je tajnica Anita Blažičević koja je svim vatrogascima, počevši od one najmlađe članice, sedmogodišnje Lane Bukvić iz Podgorja, do najstarijeg člana DVD-a Virovitica Đure Štiksa koji je napunio 89. godinu, poželjela sretan Dan vatrogasaca i puno uspjeha u narednom radu i životu.

Ono čime se DVD Virovitica posebno ponosi je veliki broj mladih članova i djece koji postižu odlične rezultate, pa je tako ženska vatrogasna mladež DVD Virovitica osvojila srebrnu medalju na državnom vatrogasnom natjecanju koje se održalo u Zadru. Zahvalnice za postignuti uspjeh uručio im je zapovjednik DVD Virovitica Miroslav Čubrlo.

IMG 20190504 200149

Čestitku povodom svetog Florijana članovima DVD-a u ime Grada Virovitice poželio je i gradonačelnik Ivica Kirin koji je tom prigodom istaknuo odličnu suradnju lokalne vlasti sa vatrogascima kako Virovitice, tako i Virovitičko-podravske županije.

– Grad Virovitica i cijela naša županija mogu se pohvaliti s odličnom suradnjom, kako sa Dobrovoljnim vatrogasnim društvima, tako i sa Javnim vatrogasnim postrojbama. Iako sve poduzimamo da se naši vatrogasci što bolje opreme kvalitetnom opremom, vozilima i tehničkim pomagalima, držim da su za napredak vatrogastva najvažniji ljudi, jer dok imamo veliki i dobro obučeni kadar, imamo i šansu za napredovanje u tom humanom poslu. I ovom prilikom pozivam sve vatrogasce, kao i sve predstavnike lokalne vlasti da zajedničkim snagama unaprijedimo naše vatrogastvo jer jako dobro znamo koliko je ono važno za čuvanje ljudskih života i imovine, bilo da se radi o požarima ili drugim akcidentnim situacijama – rekao je tom prigodom gradonačelnik Ivica Kirin.

U ime Grada Virovitice na svečanosti je nazočio i zamjenik gradonačelnika Damir Marenić, koji je i sam dugogodišnji član DVD Virovitica. (www.icv.hr, bs; foto: B. Sokele, M. Bašić)

[g-gallery gid=”525682″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content