HPD Papuk Virovitica hrabro prema Svetoj Geri, najvišem vrhu Žumberačke gore

U nedjelju, 12. svibnja, planinari HPD-a Papuk iz Virovitice bili su na izletu u Parku prirode Žumberak.

Unatoč najavi lošeg vremena (kiše i vjetra), 24 planinara hrabro je kročilo u autobus te iz Virovitice krenulo na put prema Svetoj Geri. Cijelim putem pratila ih je kiša, ali zbog prevelikog optimizma, cijela ekipa je ostala vedra i vesela kao na najsunčaniji ljetni dan.

Njihovi vodiči Tomislav i Željko putem su upoznali planinare sa posebnostima kraja u koji pristižu. Dolaskom do Planinarskog doma “Boris Farkaš” u mjestu Sekulići na 710 m, kiša je prestala padati i uslijedio je “suhi” uspon prema vrhu Sveta Gera na granici sa Slovenijom.

IMG 5259 Custom

Vrijeme je bilo odlično za planinarenje. Pred sam vrh ulaze u oblak-maglu tako da im je zadržavanje i odmor na vrhu Sveta Gera (1178 m) bio kratak, dovoljan za presvlačenje i grupnu fotku nakon čega nastavljaju put prema planinarskoj kući “Vodice” iznad mjesta Sošica (850 m) gdje ih je čekao topao planinarski grah. Neki planinari su nastavili put pored kuće prema vrhu Pliješ (977 m). Bio je i ovo još jedan odličan planinarski izlet Parkom prirode Žumberak na kojem su sudjelovali i mladi planinari njihovog društva koje sljedeći vikend čeka završni ispit Opće planinarske škole u planinarskom domu “Petrov vrh” u Daruvaru.

(www.icv.hr, HPD Papuk Virovitica)

[g-gallery gid=”527348″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content