Hrvatski časnički zbor Virovitica održao godišnju izvještajnu skupštinu

Hrvatski časnički zbor Virovitica danas (petak) održao je u restoranu Strukovne škole u Virovitici, godišnju izvještajnu skupštinu. Na skupštini su jednoglasno usvojena sva izvješća, ono o radu, financijsko te izvješće Nadzornog odbora i Suda čast. Jednoglasno su usvojeni i program rada te financijski plan za 2019. godinu.

Na skupštinu se odazvalo 35 članova te brojni gosti, među kojima i zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Darko Žužak i zamjenik gradonačelnika grada Virovitice Damir Marenić te brojni predsjednici i predstavnici braniteljskih udruga s područja grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije.

Predsjednik Davor Špoljarić podnio je Izvješće o radu za 2018. godinu koje je obilovalo brojnim aktivnostima udruge između kojih se mogu istaknuti organiziranje predavanja o Domovinskom ratu u osnovnim školama, promicanje Domovinskog rata kroz sudjelovanje u brojnim organizacijama, od kojih je posebno istaknuo svojevrsnu potporu u organizaciji tribine o Domovinskom ratu Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja na čelu s predsjednicom Anđom Oljačić.

– Sudjelovali smo i na 16. susretu članova Hrvatskog časničkog bora iz cijele Hrvatske koji je ove godine održan u Splitu gdje smo odslušali nekoliko zanimljivih predavanja o ustroju, namjerama i zadaćama Hrvatske ratne mornarice s naglaskom na Obalnu stražu i Mornaričko pješaštvo te nakon toga razgledali naoružanje i opremu Hrvatske ratne mornarice kao i na Saboru HČZ-a koji je bio izborni te je za novog predsjednika izabran Branko Gačak koji je danas ovdje s nama – naznačio je Davor Špoljarić.

IMG d026a12f184bf4958033a1a07eae9d9f V

Na kraju je zahvalio Gradu Virovitici što je pronašao sredstva za osiguranje zaposlenice koja pomaže braniteljima u ostvarivanju njihovih prava, braniteljskim udrugama u njihovom radu, ali i pripremanju i realizaciji brojnih projekata. Iznesen je i Program rada za 2019. godinu koji također obiluje brojnim aktivnostima što ovu udrugu po aktivnosti svrstava u sam vrh udruga Hrvatskog časničkog zbora u cijeloj Hrvatskoj.

Nakon podnesenih izvješća, predsjednik Davor Špoljarić uručio je priznanje predsjedniku HVIDR-e grada Virovitice Mirku Poljancu na nesebičnom radu u promicanju Domovinskog rata i pomoći u radu Udruge. Predsjednik HVIDR-e Virovitica Mirko Poljanac zahvalio se na dodijeljenom priznanju te istaknuo da to priznanje smatra i priznanjem njegovoj udruzi i Koordinaciji braniteljskih udruga grada Virovitice.

Tom prigodom nazočne je pozdravio i predsjednik Koordinacije braniteljskih udruga s područja bivše općine Virovitica, Zvonko Kožnjak te se zahvalio udruzi i njenom predsjedniku Davoru Špoljariću na odličnoj suradnji posebno istaknuvši projekt opremanja spomen sobe Domovinskog rata. Čestitkama se pridružila i predsjednica Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Virovitičko-podravske županije Anđa Oljačić zahvalivši članovima Hrvatskih časničkog zbora na velikoj pomoći u organizaciji tribine o Domovinskom ratu koja je poprimila epitet najbolje organizirane tribine tog tipa u Hrvatskoj.

IMG 759b7693c31b42e9093d92df2eb3931b V

Zamjenik gradonačelnika grada Virovitice Damir Marenić pohvalio je članove udruge na odličnom radu te, uz obećanje na daljnjoj potpori u radu, zahvalio se za sav doprinos koji su dali u Domovinskom ratu u obrani naše Domovine.
Dožupan Darko Žužak u svom pozdravu istaknuo je proslavu 25. obljetnice 81. gardijske bojne te čestitao članovima pripadnicima 81. gardijske bojne njihovu obljetnicu. Osvrnuo se i na veliku smrtnost hrvatskih branitelja te najavio pripajanje Ureda državne uprave Virovitičko-podravskoj županiji uz obećanje da će to sigurno uticati na još bolju suradnju s udrugama proisteklih iz Domovinskog rata.

Na kraju je nazočne pozdravio i predsjednik nacionalne udruge Hrvatskog časničkog zbora brigadir Branko Gačak pohvalivši duh zajedništva branitelja u Virovitici.

– Sretan sam što naša nacionalna udruga dobro radi, ali još više kada vidim vašu udrugu koja radi još i bolje. Razlog tome svakako leži u zajedništvu koje je kod vas osobito izraženo – posebno je naglasio predsjednik Branko Gačak. (www.icv.hr)

[g-gallery gid=”529896″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content