MEĐUNARODNI DAN SESTRINSTVA Dan ove plemenite struke u Virovitici obilježen prigodnom svečanošću

U Društvenom Domu Opće bolnice Virovitica povodom Međunarodnog dana sestrinstva danas (petak) je održana prigodna svečanost za sve medicinske sestre i tehničare naše županije. Svečanosti su između ostalih, nazočili Darko Žužak, zamjenik virovitičko-podravskog župana, Melita Sirovica, pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb, Ivica Kirin, virovitički gradonačelnik sa zamjenikom Damirom Marenićem, Dinko Blažević, ravnatelj Opće bolnice Virovitica, Lahorka Weiss, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu VPŽ, Ivan Kućan, ravnatelj Tehničke škole Virovitica, Mišo Benjak, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu, Višnja Kajzer, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Doma zdravlja VPŽ, Danica Husnjak Šalić, predsjednica HKMS Podružnice VPŽ, Lidija Knapić, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo OB Virovitica koji su se ovom prigodom i obratili nazočnima, prije svega medicinskim sestrama i tehničarima te im čestitali Međunarodni dan sestrinstva.

IMG 20190510 131700 Small

Na svakodnevnom trudu i radu oko pacijenata sestrama je zahvalio ravnatelj Opće bolnice Virovitica Dinko Blažević te istaknuo kako svojim humanim odnosima doprinose unaprjeđenju zdravlja te na taj način čine boravak pacijentima ugodnijim.
– Svjesni činjenice da je prvi kontakt s pacijentom neizmjerno važan i da je prvi dojam ono što nam ostaje trajno zabilježeno i ovoga puta naglašavam važnost dobre komunikacije u zdravstvu. Želim svima vama puno stjecanja novih znanja i vještina i zadovoljstvo kako na radnom mjestu tako i u privatnom životu. Nastavite i dalje svojim toplim pristupom i plemenitim radom našim korisnicima njihov boravak u ovoj bolnici činiti ugodnijim – rekao je D. Blažević.

IMG 4887 Small

Pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Lidija Knapić izrazila je zadovoljstvo što i ove godine mogu obilježiti Međunarodni dan sestrinstva.
– Kroz godinu dana neizostavno smo puno radili, iscrpljivali nova znanja, gradili nove vještine, gradili zajedništvo, a sve da budemo u prilici dati najkvalitetniju zdravstvenu njegu našim korisnicima. Pridružujem se lijepim čestitkama i želim vam da i dalje budete posebne na svojim radilištima, da se nadopunjujete znanjem kojim služite našim pacijentima, poradite i dalje na timskom radu i komunikaciji, koja je jako važna te da na taj način postignemo obostrano zadovoljstvo, kako vas, tako i pacijenata – poručila je sestra Lidija Knapić.

IMG 4900 Small

Čestitku povodom Međunarodnog dana sestrinstva uputila je i Lahorka Weiss, koja je prije godinu dana preuzela dužnost ravnateljice Zavoda za hitnu medicinu.
– Prije nego sam preuzela funkciju ravnateljice Zavoda gledala sam vas kao građanka i kada sam razmišljala o vama uvijek sam vas vezala uz neke važne trenutke u svom životu, od rođenja djeteta pa do onog što je dosta teško svima nama, posljednjeg trenutka oboljelog. To zahtijeva ono najbolje ljudsko u nama, ljubav prema ljudima i posvećenost ljudima u potrebi, a vi ste to dale svima nama, pacijentima koji su bili kod vas i primali vaše usluge – rekla je Lahorka Weiss.

IMG 4917 Small

Da je rad sestara težak i mukotrpan, ali i izuzetno human priznao je i zamjenik župana Darko Žužak te rekao kako se nada da će rad srednjih medicinskih škola te više medicinske škole i studija sestrinstva biti više prepoznat u sustavu zdravstva te da će upravo ta zanimanja kroz sistematizaciju dobiti na svome značaju.

IMG 4949 Small

Čestitkama se pridružio i virovitički gradonačelnik Ivica Kirin.
– Često pričamo o liječnicima kada je riječ o ovoj struci, ali najviše vremena s pacijentima boravite vi – medicinske sestre i tehničari. Hvala vam na tome i samo tako nastavite – rekao je I. Kirin istaknuvši kako medicinske sestre i tehničari u našoj bolnici rade izniman i dobar posao.

IMG 4947 Small

Nakon prekrasnih riječi govornika, ovaj skup uljepšao je Zbor Tehničke škole Virovitica, koji je otpjevao Gibonnijevu pjesmu „Oprosti“, a potom su učenice 5. razreda smjer Medicinska sestra-tehničar opće njege iz Tehničke škole Virovitica znakovnim jezikom izvele pjesmu „Samo ozdravi mi ti“.

IMG 20190510 134213 Small

Nakon prigodnog programa uslijedio je i edukativni dio – predavanje pod nazivom “Sestrinska dokumentacija kao indikator kvalitete zdravstvene njege” koje je održala Natalija Uzelac Kovač, prvostupnica sestrinstva. – Dokumentacija je zakonski obavezna za sve medicinske sestre i u e-obliku piše se od 2014. godine. Ona sestrama oduzima mnogo vremena i ponekad je ‘kradljivac vremena’ u procesu rada jer sestre ipak moraju odvojiti dovoljno vremena da upišu određene podatke, zbog čega pacijenti ostaju malo uskraćeni – smatra sestra Natalija koja ističe da se zbog toga i sestre osjećaju sputano i vezano. Unatoč tome, one se trude i rado je pišu, unatoč nekom prvom, manjem otporu, smatra naša sugovornica, koja kaže kako im je sad to već ušlo u naviku. Jedna od velikih prednosti ovakve dokumentacije je što omogućava izradu mnogobrojnih analiza za daljnja istraživanja i pomaže sestrama da budu bolje u svom radu. (www.icv.hr, ea, mlo, žđl, Foto: Ž. Đaković Leš)

IMG 4961 Small

[g-gallery gid=”526754″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content