Ministarstvo hrvatskih branitelja održalo sastanak s udrugama proizašlim iz Domovinskog rata

Čelni ljudi Ministarstva hrvatskih branitelja održali su na Hrvatskom vojnom učilištu ”Dr. Franjo Tuđman” veliki sastanak s predstavnicima udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Tijekom sastanka, koji je predvodio državni tajnik Ivan Vukić, načelnici ustrojstvenih jedinica Ministarstva predstavnicima udruga prezentirali su do sad postignute rezultate te aktivnosti planirane u narednom razdoblju iz područja svojih nadležnosti. Tako je održana prezentacija na temu prava iz mirovinskog osiguranja prema Zakonu o hrvatskim braniteljima te temu statusa hrvatskih ratnih vojnih invalida i statusa hrvatskih branitelja. Predstavljen je plan zakonodavnih aktivnosti i zakonodavni okvir za pripadnike HVO-a te EU projekti i strateško planiranje Ministarstva.

Udrugama je pobliže predstavljena uloga područnih jedinica Ministarstva te program preventivnih sistematskih pregleda i razvoj programa palijativne skrbi za hrvatske branitelje. Upoznati su s novim aktivnostima u očuvanju i promicanju vrijednosti Domovinskog rata, ulogom područnih jedinica te jedinstvenim protokolom i godišnjim kalendarom obilježavanja obljetnica iz Domovinskog rata. Pomoćnik ministra Stjepan Sučić prezentirao je prisutnima najznačajnije aktivnosti i rezultate Uprave za zatočene i nestale, Zakon o osobama nestalim u Domovinskom ratu koji je u proceduri donošenja te je pobliže predstavio način rada same Uprave.

Predstavnici udruga prenijeli su situacije s kojima se susreću na terenu i iznijeli dodatne prijedloge koji se mogu primijeniti u budućim aktivnostima Ministarstva. Na sastanku je nazočio i predsjednik Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije Mato Bubaš, koji će svoja zapažanja prenijeti udrugama proisteklim iz Domovinskog rata s područja Virovitičko-podravske županije. (www.icv.hr, adf; Ministarstvo hrvatskih branitelja)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content