Nogometni klub Mladost Čačinci pokrenuo projekt za zdrav sportski razvoj svojih sumještana

Nogometni klub Mladost Čačinci pokrenuo je odličan projekt za sve svoje mještane, a posebno za najmlađe, temeljen na sportu i zdravom životu.

Riječ je o projektu pod nazivom “Sport4All – Čačinci”, koji je predstavljen na uvodnoj konferenciji u općinskoj vijećnici. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, i to kroz natječaj Uključivanje djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz šport. Ukupna vrijednost projekta je 995.468 kuna.

-Kroz ovaj projekt Nogometni klub Mladost Čačinci poziva djecu i mlade do 29 godina starosti da se prijave na besplatnu aktivnost Škole nogometa, U-8 djeca 5-8 godina, U-10 djeca 9-10 godina, U-12 djeca 11-12 godina, U-14 djeca 13-14 godina i juniori 15-18 godina te aktivnost Vrtićke nogometne radionice i aktivnost Vježbaonica snage i izdržljivosti na otvorenom. NK Mladost danas je možda i jedini klub u županiji u kojem igraju samo domaći igrači, koji su prošli našu školu nogometa, a to nam je cilj i u budućnosti jer imamo jako puno nogometnih talenata i najljepše je da igraju u svojoj sredini. Projekt realiziramo u partnerstvu s Općinom Čačinci, a cilj je povećati dostupnost besplatnih sportskih sadržaja i što je najvažnije stvoriti zdrave životne navike posebno kod najmlađih. Uz sve navedeno želimo uključiti što je više moguće roditelje u sportske aktivnosti njihove djece i učiniti nešto dobro i korisno za naše Čačince – rekao je voditelj projekta i predsjednik NK Mladost Čačinci Goran Bušljeta uz kojeg u projektnom timu rade djelatnice Ana Marunica i Ana Herceg te kao sportski stručnjak, trener s UEFA licencom Nikica Hat.

Projekt Sport4All Čačinci 3 voditelj Goran Bušljeta Custom

-Projekt donosi niz aktivnosti isključivo vezanih za sport, a među njima su i oni u pravcu zdravog života pa ćemo tako već ove subote, 18. svibnja od 10:00 sati u općinskoj vijećnici, održati dva seminara i to o zdravoj prehrani te prevenciji i sanaciji sportskih ozljeda. Predavači će biti Tomislav Kukin, dr. med. spec. anesteziologije i intenzivnog liječenja, akupunkture i terapije boli, liječnik Hrvatske rukometne reprezentacije te Marin Lozić, dr. med. spec. uži specijalist intenzivne medicine iz KBC Zagreb. Tu je i obilježavanje dva sportska dana, a bit će nabavljena i nova sportska oprema koja će biti u rangu prvoligaških klubova. U svakom slučaju, želimo pružiti našim mladim sportašima najbolje moguće uvjete za sportski razvoj – zaključio je Bušljeta te pozvao posebno roditelje malih sportaša da se što više uključe u ovaj projekt jer, naglasio je, sve ovo je ipak za njihovu djecu.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

OP ULJP ESF logo lenta i napis

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content