Općine sa slatinskog područja sufinancirat će rad oftalmološke ambulante u Slatini

S obzirom na liste čekanja u virovitičkoj Općoj bolnici i vrlo lošu prometnu povezanost Virovitice i slatinskog područja, osobito kada je riječ o prigradskim naseljima Slatine i okolnim općinama, čijim mještanima stvara dodatne troškove i gubitak vremena, dolazak specijalista u Slatinu predstavlja pogodnost u osiguravanju zdravstvene zaštite građana, što je uz Grad Slatinu prepoznalo i pet okolnih općina, Čađavica, Mikleuš, Nova Bukovica, Sopje i Voćin, te su načelnici tih općina odlučili snositi dio troškova oko dolaska oftalmologa u Slatinu.

Tim povodom danas (četvrtak) je u maloj vijećnici Grada Slatine upriličeno potpisivanje ugovora o sufinanciranju oftalmološke ambulante, kojim će mještanima spomenutih općina uz ostale specijalističke ambulante u Slatini od sada biti dostupna i oftalmološka.

Uz gradonačelnika Slatine Denisa Ostrošića, pročelnika Stručne službe Krunoslava Šaraboka i ravnatelja županijskog Doma zdravlja Ivice Foteza sastanku su nazočili općinski načelnici Mirko Rončević (Čađavica), Milan Dundović (Mikleuš), Berislav Androš (Sopje), te zamjenik načelnika Općine Nova Bukovica Tomislav Dereš.

Za pacijente starije od šest godina slatinska oftalmološka ambulanta radi na primarnoj razini, što uključuje pregled očne pozadine i sve manje zahvate koji se mogu napraviti ambulantno, a složeniji zahvati i dalje se rade u virovitičkoj bolnici. Oftalmološka ambulanta na katu slatinskog Doma zdravlja radi svake subote od 9 do 13 sati. U za sada dogovorena četiri dolaska mjesečno izmjenjuju se dvije vrhunske specijalistice iz Opće bolnice Virovitica dr. Zlatar i dr. Fett, a broj dolazaka pokušat će se povećati na još dva preko tjedna. (www.icv.hr, adf, mf)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content