Potpisan ugovor za energetsku obnovu virovitičkog Centra kulture, ušteda toplinske energije 73,5 posto

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin danas (srijeda) je potpisao ugovore sa izvođačem radova i stručnim nadzorom za energetsku obnovu Centra kulture, Roje gradnjom iz Vukovara i Centrom za urbanizam i projektiranje iz Zagreba. U ime izvođača radova ugovor je potpisao Željko Marić, a u ime stručnog nadzora Darijen Belec. Potpisivanju su nazočili i ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund te pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, prostorno uređenje i graditeljstvo Kristijan Sabo.

Ukupna vrijednost radova iznosi 5.734.722,73 kune s PDV-om, od čega radovi 5.559.722,73 te nadzor 175.000 kuna. Projekt je odobren u sklopu Javnog poziva Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja za „Energetsku obnovu i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“, a iznos EU sufinanciranja je 3.171.246,41 kunu.

centar kulture 2

Radovi koji će se provoditi na zgradi Centra kulture obuhvaćaju, između ostalog, izvedbu toplinskog izolacijskog sustava za fasadu, završni sloj fasade, zamjenu postojeće stolarije novom PVC stolarijom, ugradnju zaštite od sunca, ugradnju plinskih kondenzacijskih kotlova, zamjenu postojećih grijaćih tijela, zamjenu postojećih sustava potrošnje tople vode koji koriste obnovljive izvore energije, a rok za završetak radova je godinu dana – rekao je virovitički gradonačelnik Ivica Kirin te istaknuo da koriste svaku priliku da se prijave na natječaje koji će donijeti dodatni novac za uređenje našeg grada.

IMG 20190515 110911 Small

Provedba projekta rezultirat će godišnjom uštedom toplinske energije za 73,5 posto, povećanjem energetske učinkovitosti zgrade, poboljšanom kvalitetom boravka u zgradi te pozitivnim utjecajem na okoliš.

Ciljna skupina su korisnici zgrade (udruge i njihovi članovi) te šira javnost koja sudjeluje na organiziranim društvenim događajima u zgradi.

Projekt je pripremila Razvojna agencija VTA u suradnji s Gradom Viroviticom.

IMG 20190515 110721 Small

-Trenutno se u gradu Virovitici provodi devet projekata za energetsku obnovu, od toga je za šest u tijeku postupak javne nabave. Radi se o mjesnim domovima u Golom Brdu, Podgorju, Koriji, Rezovcu, Područnoj školi IBM u Milanovcu te zgradi streljane. Odobrena su nam još tri projekta i to za mjesne domove u Milanovcu, Svetom Đurđu i Rezovačkim Krčevinama u vrijednosti 3,4 milijuna kuna, od čega EU financira 2,1 milijuna kuna – istaknuo je I. Kirin te dodao da se raspisivanje postupka javne nabave za odabir izvođača radova za ova tri projekta planira idući mjesec. (www.icv.hr, žđl, Foto: Ž. Đaković Leš)

IMG 5634 Small

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content