SUHOPOLJE U FINALU KUPA Dumenčić: Respektiramo Papuk, ali nek na terenu dokaže da je bolji

Na stadionu Park u Suhopolju danas (srijeda) je odigrana uzvratna utakmica polufinala Županijskog nogometnog kupa između domaće momčadi i Virovitice. Grofovi su u ovaj susret ušli s velikom prednošću iz prve utakmice od čak 4:1, koju su ostvarili na virovitičkoj Vegeški prije 14 dana.

I nakon uzvratne utakmice Suhopolje je ostalo neporaženo te se plasiralo u finale, u kojemu se sastaje sa orahovačkim Papukom, drugoplasiranom ekipom 4. lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica, ekipom koja je danas razmontirala Slatinu s visokih 8:0.

Ipak, Virovitičani itekako mogu žaliti za propuštenim prilikama u današnjoj utakmici, u kojoj su definitivno bili bolja momčad. Osjetio se pomalo na trenutke “nonšalantan” pristup domaćih nogometaša, koji su vjerojatno već “upisali” finale i prije odigrane utakmice, no mogli su se i “opeći”.

Virovitica je opasno prijetila, ali lopta u prvom dijelu nije htjela u gol domaćeg vratara Dumenčića. Započeo je Horaček, pogodivši vratnicu, nakon koje lopta putuje po liniji domaćih vrata, a na kraju završava u rukama Dumenčića. Nekoliko ubačaja iz kuta završilo je “na glavi” Angela Bernarda Radovića, koji nije uspio ponoviti scenarij iz utakmice sa Pitomačom, u kojoj je bio najviši u skoku, a to je i materijalizirao.

IMG 7616 Custom

Suvajac i Crvenka imali su nekoliko dalekometnih pokušaja, ali neprecizno. Iako je i Suhopolje imalo nekoliko prilika, manje opasnih, gosti su na terenu bili dominantniji. Na predah se otišlo rezultatom 0:0.

U nastavku sličan scenarij, Virovitica je bila konkretnija, ali u završnici bez uspjeha. Pokušavali su Radović i Suvajac, kasnije i Denis Kovač, a nekoliko je puta sjajno gađao i Sandi Kovač nakon ubačaja iz kuta, no lopta je uglavnom odlazila u domaći blok, a nekoliko puta je fantastično obranio i vratar Dumenčić. Nakon jednog gostujućeg pokušaja lopta je ponovno pogodila vratnicu, plesala po liniji i ponovno na kraju završila u rukama vrlo sigurnog Dumenčića. I domaća obrana odradila je dobar posao, nekoliko odličnih intervencija treba pripisati Buzuku i Javoroviću.

Kada ne zabiješ, onda primiš, staro je i dobro poznato nogometno pravilo. Rene Prugovečki u jednoj kontri sjajno podvaljuje za iskusnog Zdenka Lončareka, koji lijevicom trese mrežu vratara Tomljanovića i dovodi Suhopolje u vodstvo. Nije dugo trajalo, Virovitica u sljedećem napadu poravnava na 1:1. Sjajnom loptom Crvenka pronalazi Suvajca, koji izbija pred Dumenčića i hladno posprema u mrežu.

IMG 7589 Custom

Do kraja utakmice nekoliko se puta još protegnuo Dumenčić, ali i Tomljanović, no rezultat se nije mijenjao. Suhopolje se ovom pobjedom plasiralo u finale Županijskog kupa.

-Danas nismo pobijedili, ali ukupno jesmo stoga čestitam svojim momcima na prolasku u finale. Nedostajalo nam je danas nekih igrača, pa se promijenila i koncepcija same igre, ali danas sam tražio prolazak, a ne ljepotu igre. Imali jesmo grešaka, ali svoj cilj smo ostvarili, a sad se okrećemo novim utakmicama i novim pobjedama, u subotu nas čeka domaći ligaški susret sa Slogom iz Zdenaca. Još jednom čestitam ekipi i Virovitici na fer i korektnoj igri – rekao je domaći strateg Mario Tolo.

Suhopoljskim nogometašima na prolasku u finale čestitao je i trener Virovitice Samuel Spudić.

-Prije svega, čestitam Suhopolju na prolasku u finale. Bila je ovo odlična utakmica, u kojoj smo nažalost promašili sve što se moglo promašiti, dok je Suhopolje svoj posao odradilo na Vegeški. Dumenčić je odličan, iskusan vratar, obranio je kad je trebalo, a ono što on nije obranio mi smo promašili, a na taj način teško je dostići rezultat od 4:1. Mislim da smo bili bolja momčad danas no eto, šta je tu je, okrećemo se ligaškom natjecanju i gostovanju u Virju – rekao je Spudić.

IMG 7637 Custom

Igrač utakmice definitivno je bio domaći vratar Kristijan Dumenčić.

-Meni osobno ova titula ne znači puno, bitna mi je momčad i sretan sam što smo prošli u finale. Očekuje nas Papuk, dobra ekipa, ali idemo se borit do kraja za taj trofej. Ovo nam je šesto finale u posljednjih sedam godina. Respektiramo Papuk, ali nikome ne priznajemo da je bolji, to nek dokažu na terenu u 180 minuta – zaključio je Dumenčić.

(www.icv.hr, ts, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”529400″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content