Tri zlata, srebro i dvije bronce za Taekwondo klub Slatina na državnom prvenstvu u Vodnjanu

U subotu, 25. svibnja, u Vodnjanu, nedaleko Pule, održano je Državno prvenstvo u ITF taekwondou u organizaciji ITF Taekwondo saveza Hrvatske, na kojem je sudjelovalo 226 sportaša, koji su se natjecali u tehničkoj disciplini izvođenja formi i slobodnoj borbi. TKD klub Slatina je sudjelovao sa šest natjecatelja u dobnim skupinama djece i mlađih kadeta.

Eva Gal je nastavila ovogodišnju dominaciju na sportskim natjecanjima te ostvarila 3 pobjede u kategoriji mlađih kadetkinja do 35 kilograma. Demonstriravši superiornu tehniku, Evine borbe su izazvale zanimanje cijele dvorane te su sve pobjede ostvarene prekidom borbe ili jednoglasnom odlukom sudaca. Eva je osvojila 1. mjesto i zlatnu medalju.

Stefani Oskomić je također, nastavila ovogodišnji uspješan niz te je ostvarila 2 pobjede u kategoriji djevojčica do 25 kilograma. Nakon prve pobjede, prekidom borbe, finalna borba je unatoč velikoj dominaciji Stefani završila “čudnom” odlukom sudaca – neriješeno. Međutim, suparnica nije željela nastaviti borbu te je Stefani osvojila 1. mjesto i zlatnu medalju.

20190525 190540

Da u TKD klubu Slatina ne treniraju samo djevojčice pokazao je Luka Vreš koji je u kategoriji mlađih kadeta do 40 kilograma ostvario dvije pobjede. Nakon slobodnog prvog kola, Lukin sljedeći protivnik je zbog krvarenja iz nosa morao potražiti liječničku pomoć. Finalnu borbu Luka je odradio protiv domaćeg natjecatelja te je odlukom sudaca ostvario pobjedu. Luka je osvojio 1. mjesto i zlatnu medalju.

Uspješan nastup u kategoriji mlađih kadeta do 45 kilograma ostvario je i Fran Kozjak koji je pobijedio 2 protivnika, čime se plasirao u finale. Finalnu borbu Fran je odradio s iskusnijim protivnikom koji ga je zaustavio u pohodu na prvo mjesto. Fran je osvojio 2. mjesto i srebrnu medalju.

Marta Šebalj u kategoriji djevojčica do 35 kilograma i Kristijan Krezner u kategoriji dječaka do 35 kilograma zaustavljeni su u polufinalnim borbama, te su osvojili 3. mjesta i brončane medalje.

Borce je na natjecanju vodio trener Mario Vreš, uz veliku pomoć roditelja koji su omogućili prijevoz djece na natjecanje. (www.icv.hr, adf, TKD Slatina)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content