U sklopu 51. Orahovačkog proljeća održan koncert klasične glazbe OGŠ Milka Kelemena PO Orahovica

U sklopu 51. Orahovačkog proljeća, a u organizaciji ogranka Matice hrvatske Orahovica, u hotelu “Dukat” održan je koncert klasične glazbe polaznika Osnovne glazbene škole Milka Kelemena Slatina, Područnog odjela Orahovica. U uvodu koncerta nazočne je pozdravio predsjednik Matice Damir Najmenik.

-Naš Ogranak svake godine u sklopu Orahovačkog proljeća organizira koncert klasične glazbe, a evo oove smo se odlučili za naše orahovačke glazbene talente. Hvala svima koji ste došli u velikom broju, jer naši mladi glazbenici uz svoj ogroman talent trebaju pravu podršku svoga grada – rekao je Najmenik.

2905koncertklasika 4 Custom

Mlade talente pozdravila je i orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin naglasivši kako se Orahvica itekako ima čime ponositi u svijetu glazbe, a posebno s mladima snagama pred kojima je svjetla budućnost. Polaznici su skladbe izvodili na gitari, bisernici, klaviru, klarinetu i flauti, točnije na gitari su svoj talent prikazali Jakob Jergović i Borna Gernhard, bisernicu su svirali Niko Jović i Luka Bošnjak, klavir su svirali Noni Lešić, Miko Matešić, Sara Stojić, Lana Nuić, Anastazija Čičković, flautu je svirala Veronika Tkalčević, skladbe na klarinetu izveli su Tonka Kenji, Vedrana Hodak, kvartet u sastavu Vedrana Hodak, Anamarija Sebenji, Karlo Glumac i Saša Đurić, a odlična je bila vokalna izvedba bivših polaznica glazbene škole koje su otpjevale jednu od najljepših hrvatskih domoljubnih pjesama prosto zrakom ptica leti uz klavirsku pratnju profesora marina Vučkovića.

2905koncertklasika 3 Custom

-Otkako radimo u našem Područnom odjelu, potvrdilo se kako Orahovica i okolica imaju vrhunske glazbene talente. Naši polaznici su ove školske godine osvojili niz nagrada na državnim i regionalnim natjecanjima i evo, presretan sam da smo dio svog repertoara mogli pokazati i pred svojim građanima. Hvala Matici hrvatskoj i Gradu Orahovici što su nam dali priliku da budemo dio najveće orahovačke manifestacije. U sklopu ovogodišnjeg Orahovačkog proljeća naš Područni odjel imat će još jedan koncert i to već danas u 19 sati kao proslavu 10 godina rada naše škole – zaključio je Najmenik.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

2905koncertklasika 2 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content