USPJEŠNI GIMNAZIJALCI Tena Pokupić planira upisati Grafički dizajn, a Filip Šikić njemački jezik

Tena Pokupić, maturantica općeg smjera Gimnazije Petra Preradovića Virovitica, srednju će školu najviše pamtiti po dobrim profesorima za koje, kako kaže, nema dovoljno riječi hvale, pogotovo kada je riječ o pripremama za državnu maturu.

– Profesori nam maksimalno izlaze u susret. Četvrtkom i subotom imamo pripreme iz hrvatskog jezika, matematike i izbornih predmeta te nas naša koordinatorica redovito posjećuje i obavještava o svemu novome – govori nam Tena te otkriva kako usprkos velikoj pomoći profesora osjeti stres pred ispite.

Ove su godine imali probni ispit iz hrvatskog i matematike nakon kojeg, kaže, nije bila iznenađena svojim rezultatima. – Pomislila sam ‘ipak sam to ja’, moram još malo zapeti ovih dana – kroz smijeh govori naša sugovornica koja planira upisati Grafički dizajn. Koliko joj je drago da će se državna matura završiti, toliko joj je i žao, kaže, jer to označava kraj srednje škole i rastanak s prijateljima i kolegama.

Gledanje njemačke televizije od najranije dobi odvelo je Filipa Šikića, maturanta jezičnog smjera Gimnazije Petra Preradovića, sve do Kölna. Zahvaljujući znanju jezika, uz još dva učenika, stipendijskim programom svoje škole otputovao je na tri tjedna u Njemačku te unaprijedio svoje znanje jezika koji planira i studirati nakon završetka srednje škole.

– Iz Gimnazije ću najviše pamtiti ljude, kako kolege iz razreda tako i profesore, pogotovo one koji su uložili trud u to da nam objasne nastavni sadržaj na najbolji mogući način i prezentiraju ga tako da ga razumijemo – kaže Filip koji upravo zbog kvalitetnog odnosa s profesorima ne očekuje probleme s državnom maturom. (www.icv.hr, ea, Foto: E. Aragović)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content