Uspješno završena još jedna edukacija učenika o događanjima u Domovinskom ratu

KVIN Udruga branitelja u suradnji s udrugom Specijalne policije Orao Orahovica–Našice i Udrugom vukovarskih veterana Našice organizirala je još jednu uspješnu edukaciju učenika o istini o Domovinskom ratu.

Na učioničkoj nastavi u vojarni “132 br. HV” Našice, prisustvovalo je pedesetak učenika i nastavnika iz OŠ Ivane Brlić Mažuranić Koška.

0905edukacija 1 Custom e1557404792302

-Predavači su bili, i ovim putem im se zahvaljujem na požrtvovanom radu, general Specijalne policije RH Mirko Horvatin, bojnik HV Nikola Masnikosa i časnički namjesnik dragovoljac obrane grada Vukovara Branimir Jokić. Poslije učioničke nastave uslijedio je zanimljiv za djecu TT Zbor, gdje su mogli držati naoružanje i opremu i osobno se popeti u borbeno oklopno vozilo. Potom smo odradili terensku nastavu na području zapadne bojišnice Papuk, mjestu stradanja Hrvata u Četekovcu, a potom i sva mjesta do Voćina gdje su djeca iz prve ruke i od svjedoka događaja čuli što se ratnih godina događalo. U Četekovcu je djecu dočekao načelnik općine Mikleuš Milan Dundović i sam dragovoljac Domovinskog rata, a u Voćinu Darko Božičković. Napominjem da je Božičković dragovoljac Domovinskog rata, pripadnik MUP-a PP Slatina ispostava Voćin, gdje ga i zatiču ratna događanja kao i uhićenje od strane četnika te prolazak kroz surova maltretiranja u zarobljeništvu. Nastavak terenske nastave održan je u crkvi Pohođenja Blažene Djevice Marije u Voćinu. Zahvaljujem se pripadnicima HV-a na gostoprimstvu i organizaciji, a djeci i nastavnicima na strpljivosti – kaže jedan od predavača, član Udruge KVIN i pripadnik pričuvnog sastava specijalne policije RH Ivica Kovačević.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

0905edukacija Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content