Virovitičanke i Orahovčanke slavile na 5. Memorijalnom turniru “Pave Vukelić-Pajo” u središtu Orahovice

U sklopu Outdoor festivala, sportskog dana u Orahovici, Ženski rukometni klub “Orahovica” organizirao je na središnjem gradskom trgu 5. Memorijalni turnir “Pave Vukelić-Pajo”, posvećen preminuloj orahovačkoj legendi, brigadiru hrvatske vojske koji se borio za slobodu Lijepe Naše na gotovo svim ratištima.

Turnir je odigran u dvije kategorije, za igračice 2008. godišta i mlađe te 2009. i mlađe. U kategoriji 2008. natjecale su se ekipe ŽRK Virovitica 1234, ŽRK Pitomača, ŽRK Brod i domaćin ŽRK Orahovica. Igralo se sustavom “svatko sa svakim” i pobjednik je bila ekipa s najviše osvojenih bodova. Na kraju je to bila ekipa ŽRK Virovitica 1234 s maksimalnih šest bodova, druga je bila Pitomača sa četiri, treća Orahovica s dva osvojena boda, a posljednji je bio Brod bez bodova.

1205memorijalrukomet 4 Custom

Stručno povjerenstvo sačinjeno od trenera ekipa proglasilo je i ponajbolje pojedinke turnira pa je tako prvi strijelac Orahovčanka Lea Kolar s 25 pogodaka, najbolja vratarka je također iz redova domaćina Lana Potalec, dok je najboljom igračicom proglašena Evelin Grubić iz pobjedničke ekipe Virovitice. U najbolju petorku izabrane su igračice Helena Jakšić i Tonka Grgačić iz Pitomače, Klara Pokupčić iz Virovitice, Lana Belobradić iz Orahovice te Leticija Bogdan iz Broda.

1205memorijalrukomet 1 Virovitica 1234 pobjednik 2008. godište Custom

Isti sustav igrao se i u 2009. godištu i mlađe, gdje su nastupile ŽRK Virovitica 1234, Pitomača, Andrijevci i Orahovica. Pobjedu je odnijela domaća ekipa ŽRK Orahovice s maksimalnih šest bodova, drugo mjesto pripalo je Virovitici s četiri boda, treća je bila Pitomača s dva pogotka, a posljednji Andrijevci bez bodova. Najbolji strijelac bila je Orahovčanka Arijana Čočaj sa 16 pogodaka, najboljom vratarkom proglašena je Ena Nađ također iz domaće Orahovice dok je najboljom igračicom proglašena Una Velić iz Virovitice.

U petorku turnira izabrane su Ena Đurđević i Dora Orban iz Virovitice, Ines Poljak iz Orahovice, Inja Jambrošćak iz Pitomače te Tena Babić iz Andrijevaca. Nagrade najboljima uručili su predsjednik Županijskog rukometnog saveza VPŽ Antun Blažević, orahovačka gradonačelnica Ana-Marija Petin te kći pokojnog Pave Vukelića, Ana Vukelić.

1205memorijalrukomet2 Custom

-Čestitam svim sudionicima ovog turnira jer svi su oni pobjednici. Hvala trenerima, voditeljima klubova, roditeljima i posebno organizatorima što su uložili ogroman trud u organizaciju jer ovo je prava promocija rukometa – rekao je predsjednik ŽRS VPŽ Antun Blažević. ŽRK Orahovica potpisao je ponovno odličnu organizaciju i svi klubovi potvrdili su svoj dolazak i iduće godine.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

[g-gallery gid=”527157″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content