Vjernici Župe sv. Petra apostola Čađavica hodočastili na poznato svetište Majke Božje u Međugorje

Vjernici iz općine Čađavica, Župe sv. Petra apostola, prošlog su vikenda hodočastili u Međugorje, poznato svetište Majke Božje – Kraljice mira.

Ovo je bilo prvo hodočašće u Međugorje koje je organizirano u općini Čađavica. Odaziv i zainteresiranost vjernika bila je velika, tako da je autobus sa 50 sjedala bio mali i nedovoljan. Upravo u nedjelju, 12. svibnja, papa Franjo odobrio je održavanje hodočašća u Međugorje, a ta vijest obznanjena je na misi u Međugorju na kojoj su nazočili i hodošasnici čađavačke Župe.

IMG 5cbd0f75f4a7c2e114e97d0749439ab1 V Custom
foto: Ž. Predrevec

Objava odobrenja hodočašća primljena je s velikim ushićenjem i popraćena ogromnim pljeskom. Do sada su hodočašća organizirana na inicijativu samih vjernika, bez pratnje svećenika, pa tako odgovara i uzrečica voditeljice čađavačke grupe hodočasnika, gđe. Marice, da su dosadašnja hodočašća bila kao “ovce bez pastira” što će se ovim papinim odobrenjem vjerovatno promijeniti.

IMG bce7092b06cd9a6d01735589f47b79f4 V Custom
foto: Ž. Predrevec

Hodočašće u Međugorje financirala je Općina Čađavica u cijelosti te su se vjernici po povratku zahvalili načelniku Općine Mirku Rončeviću uručivši mu prigodan dar – kip Majke Božje Međugorske.

(www.icv.hr, adf, žp)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content