Volonterski klub SŠ Marka Marulića Slatina sudjelovao u manifestaciji “Hrvatska volontira 2019.”

Ne trebaš hodati po vodi, ne moraš biti bolji od drugih, nemaš ništa više od onog što svi ostali imaju, ali ono što čini razliku djela su kojima kod drugih ostavljaš svoj trag! Svoj otisak.

Pod tim motom, Volonterski klub Srednje škole Marka Marulića Slatina i ove se godine uključio u manifestaciju Hrvatska volontira. Cilj ove manifestacije, koja se održava već devet godina, je ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog društva u kojem svaki pojedinac ima pravo i odgovornost dati svoj doprinos.

ssmmvolonteriakcije2019 10 Custom
foto: SŠ Marka Marulića Slatina

Volonterski klub osmislio je i prijavio dvije aktivnosti u kojima je ukupno sudjelovalo gotovo pedeset učenika škole pod vodstvom profesorica Silvije Štimac i Marine Ivoš, a u provedbi akcija su uvelike pomogli profesorica Brigita Jurlina i profesor Vladimir Borbaš.

Sa zvukom prvog školskog zvona u četvrtak, 23. svibnja, učenici 2. razreda agroturističkog smjera s profesoricom kuharstva Brigitom Jurlinom započeli su pripremu kolača i slastica za posjet Domu za starije i nemoćne osobe “Zdenka”. Marljivi učenici pripremili su kolače od čokolade, kokosa, raznolike muffine, štrudlu sa sirom i višnjama, a našlo se tu i svježih slanih kiflica. Nakon što su kolači dovršeni i upakirani, pridružili su im se učenici 3. razreda smjer elektrotehničar te se uputili u posjet Domu “Zdenka”.

ssmmvolonteriakcije2019 12 Custom
foto: SŠ Marka Marulića Slatina

Dočekalo ih je ljubazno osoblje Doma i upoznalo s korisnicima, koji su se od jutra radovali posjetu srednjoškolaca. Uz razgovor i kavu, kolačići koje su im donijeli itekako su godili, a učenice koje su ih izradile i njihova profesorica dobile su sve pohvale.

Iako vremenski uvjeti u jutarnjim satima u četvrtak, 23. svibnja, nisu bili idealni, učenici 2. razreda elektortehničar i razrednik profesor Vladimir Borbaš, volonteri iz 3. razreda ekonomije i učenici agroturističkog smjera, spremno su izašli na školsko igralište. Naoružani gumenim rukavicama, vrećama za smeće i ponekom alatkom, krenuli su u akciju čišćenja i uređenja okoliša novouređene sportske dvorane, staza i teretane na otvorenom.

ssmmvolonteriakcije2019 1 Custom
foto: SŠ Marka Marulića Slatina

Dvadesetak učenika u pratnji profesorica Marine Ivoš i Silvije Štimac uklonilo je smeće i ostatke stakla s rukometnog terena i ostalih površina vanjskog igrališta. Kako se vrijeme proljepšalo, odlučili su obići i urediti i travnate površine oko škole i školskog plastenika.

Kao nagradu za sudjelovanje u manifestaciji Hrvatska volontira, Srednja škola Marka Maruluća Slatina primila je zahvalnicu Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva.

(www.icv.hr, adf, SŠ Marka Marulića Slatina)

ssmmvolonteriakcije2019 6 Custom
foto: SŠ Marka Marulića Slatina
Zahvalnica Srednja škola Marka Marulića Slatina page 0001 Custom
foto: SŠ Marka Marulića Slatina

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content