ŽUPANIJSKI KUP Fantastičan pogodak Buzuka i visoka pobjeda Suhopolja na Vegeški pred 500 gledatelja

U polufinalnoj utakmici Županijskog nogometnog kupa nogometaši Virovitice danas (srijeda) su ugostili nogometaše Suhopolja. Bio je ovo okršaj domaće momčadi koja se natječe u 4. nogometnoj ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica i gostujuće momčadi, inače vodeće ekipe prve županijske nogometne lige.

Na Vegeški se skupilo više od 500 gledatelja, a utakmica je imala posebnu “težinu” jer ipak je riječ o starim rivalima. Građani su od prve minute krenuli s pjesmom i “bubnjevima”, domaći navijači očekivali su pobjedu protiv kluba iz nižeg ranga, pogotovo nakon sjajne predstave proteklog vikenda i pobjede nad vodećom momčadi 4. lige, Tehničarom iz Cvetkovca. I domaći igrači krenuli su u utakmicu s jasnim ciljem, a to je pobjeda pod svaku cijenu. Nakon jednog domaćeg ubačaja s desne strane unutar gostujućih 16 metara, glavni sudac utakmice Culej dosudio je kazneni udarac. Skrivio ga je Slaven Slanac, koji je ušao s namjerom da blokira udarac, ali lopta ga pogađa u ruku. Precizan je s bijele točke bio Rok Horaček za vodstvo Virovitice 1:0. Dominirali su Virovitičani prvih 30-ak minuta, ali, osim kaznenog udarca nisu stvorili ozbiljniju šansu. Gosti su imali nekoliko dalekometnih pokušaja, ali lopta je uglavnom odlazila visoko iznad vrata domaćeg vratara Tomljanovića.

MG 8262

Polako se i Suhopolje počelo buditi, gostujući strateg Mario Tolo nije se došao braniti na Vegešku, a gosti su počeli igrati sve bolje. Na predah se otišlo s minimalnom prednosti Virovitice.

U nastavku, domaća momčad doživjela je raspad sistema. Virovitički strateg Samuel Spudić napravio je nekoliko izmjena, a ubrzo je sve krenulo u krivom smjeru. Grofovi su uspjeli poravnati rezultat fantastičnim pogotkom Silvija Buzuka s pristojne udaljenosti iskosa. Skinuo je “paučinu” pogodivši u same rašlje vratara Tomljanovića. Ubrzo sličan scenarij kao iz prvog dijela, ovog puta na suprotnoj strani. Culej dosuđuje kazneni udarac za goste, a precizan je bio kapetan Nikola Menegati i doveo Suhopolje u prednost 2:1. Erupcija veselja na gostujućoj klupi. Domaća publika počela je ubrzo negodovati, nezadovoljna onime što su virovitički nogometaši pokazali u nastavku, a sve je krenulo nakon dva promašena zicera Krešimira Crvenke, još u prvom dijelu.

Suhopoljski igrači razigrali su se u potpunosti, Prugovečki i Ibriks povezali su igru u sredini terena, a napadačka igra nagradila ih je s još dva pogotka do kraja utakmice, precizni su bili Josip Ivačić i Zdenko Lončarek. “Točku na i” mogao je postaviti Ivan Ibriks, ali nije uspio realizirati nakon što je Tomljanović već bio “savladan”.

MG 8302

Huber je u zadnjih 10-ak minuta imao odličnu priliku za domaću momčad. Njegova lopta išla je pod gredu gostujućih vrata, ali sjajno je reagirao danas raspoloženi Kristijan Dumenčić.

-Čestitam Suhopolju na pobjedi i na vrlo dobroj igri. Nisam zadovoljan odigranom utakmicom i definitivno ćemo nešto morati promijeniti. Nisam zadovoljan niti igrom, niti pristupom svojih igrača. Gosti su pokazali kako se bori za svoj klub, a nama ostaje dva tjedna do uzvratne utakmice za analizu. Bit će jako teško, ali čuda se dešavaju – rekao je nakon utakmice domaći trener Samuel Spudić.

Gostujući strateg Mario Tolo bio je presretan nakon pobjede i ponosan na ono što su njegovi puleni prikazali u današnjoj utakmici.

-Čestitam svojoj ekipi, mislim da smo zasluženo pobijedili i ostvarili ono što smo si zacrtali. Što reći, ostavili smo srce na terenu. Možda to u prvom poluvremenu nije izgledalo bajno, ali u nastavku smo dodali gas, a presudilo je i naše iskustvo. Jedna mala tajna, otkad sam preuzeo momčad je ta da svaku utakmicu igramo s motivom za sve bolesne i nemoćne osobe na ovom svijetu, a to moji igrači shvaćaju dosta emotivno i zaista igraju nogomet sa srcem. Ovu pobjedu posvećujem svom prijatelju koji se bori s opakom bolešću. Idemo dalje, ništa nije gotovo – izjavio je M. Tolo.

MG 8316

Uzvratna utakmica na rasporedu je 22. svibnja na stadionu Park u Suhopolju. Nije ovo definitivno bio dan za momčad s Vegeške.

Virovitica – Suhopolje 1:4
Igrač utakmice: Josip Ivačić

(www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”526449″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content